Sport

Az Egyesült Államokban úszik tovább Szeged Sportolója + VIDEÓ

Az Egyesült Államokban úszik tovább Szeged Sportolója + VIDEÓ

2013. május 22., szerda
Az Egyesült Államokban úszik tovább Szeged Sportolója + VIDEÓ
sportoloi_dijak04_gs

Olasz Anna hosszútávúszó mindent a 2016-os riói olimpiának rendel alá. Augusztustól az Arizona State Universityn tanul és sportol tovább.

Szeged Napja alkalmából sportolókat, sportvezetőket tüntettek ki kedden a városházán.

Ahogy arról beszámoltunk,

Szeged Sportolója díjat

Dobó-Lehmann Andrea

és

Vadkerti Attila

kézilabdázók mellett

Olasz Anna

, a Szegedi Úszó Egylet ifjú hosszútávúszója vehetett át. A 20 esztendős tehetség 2000 óta versenyez a Tisza-parti klubban, melynek színeiben eddig húsz magyar bajnoki címet szerzett, 2011-ben a felnőtt ob-n a 10 kilométeres gyorsúszásban első, az ifjúsági Eb-n harmadik, a felnőtt Eb-n ötödik helyezést ért el, 2012-ben

harmadik lett az olimpiai kvalifikációs világkupán,

hajszállal maradva le a győztes, így ötkarikás kvótát szerző

Risztov Évától

. A mára a világ egyik legjobb hosszútávúszójaként jegyzett szegedi lány a SZEGEDma.hu kérdésére válaszolva elárulta: az idei esztendőben a legfontosabb célja, hogy kvalifikálja magát a Barcelonában rendezendő világbajnokságra. 10 és 5 kilométeren szeretné kivívni az indulás jogát, a hosszabbik távon pontszerző helyen zárna. Katalóniába a június 22-i balatoni válogatón át vezet az út. Ami pedig a távlati terveket illeti, a nagy álom a 2016-os brazíliai olimpiai szereplés. A minél eredményesebb felkészülés érdekében augusztustól az Amerikai Egyesült Államokban folytatja pályafutását. "Két amerikai egyetem között vacilláltam, a Penn State University is kínált ösztöndíjat, végül az Arizona State University mellett döntöttem, mert ott rendkívül erős a női hosszútávúszás. Rendkívül fontos számomra, hogy megfelelő edzésmunkát végezhessek a következő években, hiszen hosszú távú célom Rio de Janeiro, az olimpiai határozza meg a következő éveimet" - mondta a sportolónő.

Tekintse meg a SZEGEDma TV Olasz Annával, Szeged Sportolójával készített teljes videóinterjúját (1:30-tól indul a beszélgetés)!

http://youtu.be/0tFVm1ZmGdU

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.