Közélet

A Differenciáldiagnosztikai kalauzt fogadta örökbe Baradnay professzor + FOTÓK

A Differenciáldiagnosztikai kalauzt fogadta örökbe Baradnay professzor + FOTÓK

2013. május 18., szombat
A Differenciáldiagnosztikai kalauzt fogadta örökbe Baradnay professzor + FOTÓK
7_gs

Hiába mutattak szebbnél szebb hazai és külföldi könyvritkaságokat, Baradnay Gyula sebészprofesszor, Szeged város frissen megválasztott díszpolgára hajthatatlan maradt. Ajánlhatott neki Szőkefalvi-Nagy Erzsébet, a Somogyi-könyvtár főkönyvtárosa bármilyen régi, értékes kiadványt, a professzor hű maradt eredeti elképzeléséhez, és a tavaly megjelentetett, 5. kiadást megélő Differenciáldiagnosztikai kalauz című, 796 oldalas könyvet fogadta örökbe.

A

Szarvas Ferenc, Lonovics János, Vécsei László

szegedi orvosprofesszorok szerkesztésében megjelent könyv a mindennapi betegellátásban gyakran felmerülő differenciáldiagnosztikai problémákkal foglalkozik, különös figyelemmel a háziorvosi tevékenység szempontjaira. Mint az örökbefogadási ünnepségen is elhangzott: a gyógyító orvosok számára nélkülözhetetlen szakkönyv. Az ötödik legnépszerűbb kiadvány a Differenciáldiagnosztikai kalauz a Medicina Kiadó top 10-es listáján. A professzor választása azért is esett erre az alapműre, mert a benne kisebb-nagyobb tanulmányokat, cikkeket publikáló 55 szerző közül 41-en vagy szegediek, vagy valamilyen szinten kapcsolódtak városunkhoz. Nem elvont, csak kevesek számára érthető tudományos műről van szó, hanem olyan kézikönyvről, amelyet osztályos orvosok, az ügyeletes, felvételes, ambuláns és konziliárius kollégák figyelmébe ajánljanak a szerkesztők rendszeres használatra, magyarázta választását Baradnay professzor. Szeged újonnan megválasztott díszpolgárának meggyőződése, hogy a mű rengeteg olyan alaptételt, igazságot tartalmaz, amely – miként a Fogadalmi templom vagy az idővel dacoló több mint 800 éves Dömötör-torony – még legalább 200-300 évig aktuális lesz, és hasznára válik az utókornak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.