Sport

Családi napot tartott a Tisza-parti iskola az UTC-pályán + FOTÓK

Családi napot tartott a Tisza-parti iskola az UTC-pályán + FOTÓK

2013. április 27., szombat
Családi napot tartott a Tisza-parti iskola az UTC-pályán + FOTÓK
utccsaladinap_06_gs

Szülők és gyerekek több mint kétszázötvenen kapcsolódtak ki sportolással, játékos vetélkedőkkel, szórakoztató programokkal az UTC-pályán.

A szegedi Tisza-parti Általános Iskola felsős osztályai pénteken megszállták a Kertész utcai sportlétesítményt. Természetesen nem engedély nélküli foglalásról vagy valamiféle hadi akcióról volt szó, a diákok a házigazda Ujszegedi TC és elnöke,

Gidai Sándor

vendégszeretetét élvezték ezen a családi napon.

Kismarczi Zsolt

szabadidő-szervező, illetve

Herpai József

sakk- és matematikaoktató vezetésével több mint kétszázötvenen vettek részt a programokon, diákok, tanárok és szülők. A festői környezetben remek időjárási körülmények között kapcsolódhattak ki kicsik és nagyok. Az UTC elnökétől megtudtuk, a résztvevők a különböző sportversenyek, ügyességi vetélkedők mellett a főzés tudományában is összemérték erejüket. Akadt, aki szalonnát sütött, mások bográcsos gulyást, marhapörköltet rotyogtattak, de voltak olyanok is, akik a tárcsán sütés élvezetének hódoltak. Valóságos gasztroközpont létesült a pálya mögött a szülők jóvoltából, ahogy Gidai Sándor fogalmazott. A hangulatos családi napon két focipályán folyamatosan zajlottak az osztályok közötti focimérkőzések, emellett futottak, ugrálóköteleztek és kötelet húztak a mozogni vágyók, mások rajzolással múlatták az időt. "Régi hagyományt elevenítettünk föl ezzel a rendezvénnyel. A terveink szerint - amennyiben az oktatási intézmény tanrendjébe is beilleszthető - a jövőben félévente tartanánk ilyet. Terveink között szerepel, hogy a Vörösmarty Mihály és Gregor József Általános Iskolát is vendégül látjuk a Kertész utcában. Az első lépcsőfokot sikerrel vettük, s amennyiben elmélyül az együttműködés a többi iskolával is, célunk, hogy a három intézménynek sport, kulturális, ügyességi vetélkedőt szervezzünk. Reméljük, szakosztályaink utánpótlását is sikerül majd ezekre az iskolákra építeni" - mondta a SZEGEDma.hu-nak az UTC elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.