Bulvár

Az erdőtüzek megelőzésére gyakorol a katasztrófavédelem

Az erdőtüzek megelőzésére gyakorol a katasztrófavédelem

2013. április 11., csütörtök
Az erdőtüzek megelőzésére gyakorol a katasztrófavédelem

Közösen szervezett gyakorlatokkal készül fel az erdőtüzek megelőzésére a DALERD Délalföldi Erdészeti Zrt. és a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – határozták el az állami tulajdonú erdészeti cég vezetői és a katasztrófavédelem megyei igazgatósága delegációjának csütörtöki, ásotthalmi megbeszélésén.

Az egyeztetésen

Vass Sándor

, a Csongrád és Békés megyében összesen 30 ezer hektáron erdő- és vadgazdálkodást folytató, száz százalékos állami tulajdonú zrt. vezérigazgatója és

Szatmári Imre

ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója arról határozott, hogy tovább folytatják az egyeztetéseket azokról a helyismereti-navigációs gyakorlatokról, amely során a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság valamennyi egysége helyismeretet szerezhet a zrt. erdőiben, valamint várhatóan május végén a DALERD-del egy közös gyakorlat is végrehajtásra kerül. A megbeszélésen szóba került a zrt. kezelésében lévő ártéri területek helyzete is, amelyeken gondot okoz a túlzott erdősültség, ennek megoldásában további megbeszélésekre kerül sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.