Közélet

A cukrászdában is ízlett az Erzsébet-tábor a gyerekeknek

A cukrászdában is ízlett az Erzsébet-tábor a gyerekeknek

2013. április 4., csütörtök
A cukrászdában is ízlett az Erzsébet-tábor a gyerekeknek

Egy fillér állami támogatás sincs az Erzsébet-program táboroztatásában, miközben 3 milliárd forintért nyaralhattak tavaly a rászorulók – hangzott el egy szegedi cukrászdában, ahol egy gyerekcsoport Erzsébet-táboros tortából is falatozhatott.

A szociális táboroztatás előzményeként

B. Nagy László

kormánymegbízott szólt arról, hogy a kormány 2011-ben lépett be az étkezési utalványok piacára, ami nagyrészt külföldi tulajdonban volt. És az utalványok profitját fordította vissza szociális táboroztatásra. Ami olyannyira sikeres volt – mondta már

Nagy Anna

, az Erzsébet-program szóvivője -, hogy egy fillér állami támogatást sem kellett felhasználni ahhoz, hogy 3 milliárd forintból 30 ezer gyermek és 70 ezer felnőtt tudjon nyaralni átlagosan 5 ezer forintért.

Megtudtuk: ilyen arányban Európában csak Franciaországban táboroztattak állami segítséggel. „A szociális üdülés 8 társadalmi réteg vehette igénybe, többek között a nyugdíjasok, nagycsaládosok, fogyatékkal élők vagy épp a közfoglalkoztatásban dolgozók. Idén már ezt a pályázat lezárult, de április 8-ig még lehet igényelni üdülést tematikus (színjátszó, sport, lovas, média stb.) gyerektáborban és általános táborban, ahová 1-2 ezer forintot kell fizetni” – mondta el Nagy Anna hozzátéve, hogy azoknak a családoknak is van lehetőségük jelentkezni, ahol nincs internet, hiszen az országban 1500 ponton kap bárki ingyenes segítséget a világhálón elérhető pályázati ív kitöltésére. A sajtótájékoztató után szentesi diákok falatozhattak az Erzsébet-tábor tortájából, a Rigó Alajos iskola fiataljai Fonyódligeten nyaraltak tavaly a program keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.