Közélet

Mindkét irányban körbekerékpározható az Aradi vértanúk tere + FOTÓK

Mindkét irányban körbekerékpározható az Aradi vértanúk tere + FOTÓK

2013. március 12., kedd
Mindkét irányban körbekerékpározható az Aradi vértanúk tere + FOTÓK

A Dugonics tér "biciklibarát" felújítása mellett az Aradi vértanúk terén is a kétkerekűeknek kedvez az új közlekedési rend. A napokban kialakított, új kerékpársávnak köszönhetően a tér teljesen körbebiciklizhető, a büfé mögötti parkolóhelyek száma azonban a felére csökkent.

Kerékpársávval bővült az Aradi vértanúk tere a napokban, melynek köszönhetően a forgalmi rend is módosul. Újdonság, hogy a kerékpárosok mindkét irányba használhatják a Nagyáruház melletti szakaszt külön felfestett nyomvonalon, az Aradi vértanúk terét ezentúl teljesen körbe lehet kerékpározni két irányban. Az áruház melletti két autós közlekedési sáv irányai változtak, a bal oldali sávból ezután balra, a jobb oldaliból egyenesen és jobbra lehet kanyarodni az autósoknak. A módosítástól a csomópont átbocsátó képességének növekedését várják a szakemberek - tudtuk meg

Máté Tamástól

, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatójától. A csomópontban a jelzőlámpát az új forgalmi rendhez igazították, a zöld jelzésnél az elsőbbség a kerékpárosoké. A ferde beállású parkolók a büfé épület mellől a Nagyáruház mellé kerültek a szegéllyel párhuzamosan, az új kerékpáros nyomvonal miatt csak így fért el, számuk ezért 12-ről 5-re csökkent. Ennek következményeképp a közeli parkolóház forgalma is megnő majd várhatóan. További kerékpárosokat érintő változások, hogy a Tisza Lajos körúton a két körforgalomban és a két körforgalom között az úttesten lehet ezentúl kerékpárral közlekedni. A Dugonics tér és az Árpád tér vegyesen kerékpáros-gyalogos zóna, kivéve a szökőkút környezetét, itt tolni kell a kerékpárokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.