Bulvár

„Fóka-móka” a Klauzál téren + FOTÓK

„Fóka-móka” a Klauzál téren + FOTÓK

2013. március 22., péntek
„Fóka-móka” a Klauzál téren + FOTÓK

Fókalázban ég a vadaspark, s a szombat délelőtti fókabemutató átadására a Ságvári általános iskola diákjai flash mobbal hívták fel a figyelmet az eseményre. A Klauzál téren a fókák mozgását és hangját imitálták a gyerekek.

A Klazuál téren péntek délután fókajelmezbe öltözött és zoknibábos gyerekek lepték meg a belvárosban közlekedőket, egy kis fókatánccal és a hangjuknak utánzásával késztették megállásra őket. A fókabemutató szombat délelőtti ünnepélyes átadójára is előadással készülnek az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános iskola diákjai – tudtuk meg

Kinyó Kincsőtől

, a flash mob egyik résztvevőjétől. A negyedik C osztályos diák portálunknak elmondta, imád a vadasparkba járni, s már nagyon várja, hogy láthasson igaz fókát, mert eddig csak képen és filmfelvételen látott. Elárulta, más osztályokból is jönnek tanulók az átadóra, s igazán látványos bemutatóval lepik meg a vadaspark látogatóit, és természetesen az új jövevényeit. A Szegedi Vadasparkban szombaton 10 órától Fóka-móka címmel szórakoztató programra, látványos állatetetésekre invitáljuk a családokat, baráti társaságokat. A nap legfontosabb eseménye, hogy 11 órakor hivatalosan megnyitja az idei év egyik leglátványosabb bemutatóját, a borjúfókák otthonát. Ezt követi az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola Fóka-móka jelenete, majd kihirdetik a „Fókák világa” címmel általános iskolásoknak kiírt képzőművészeti pályázat eredményét, s átadják a legjobbaknak a Szegedi Vadaspark és a Szegedi REGIO Játék áruház díjait. Az alkotásokból összeállított kiállítás az Oktatóközpontban lesz látható.

Ahogy megírtuk,

borjúfókák érkeztek a vadasparkba, az állatok Németországból és Svájcból költöztek Szegedre. A borjúfóka a valódi fókák közé tartozó, viszonylag kis méretű fókafaj, amely Európa északi tengereiben is honos. Életmódja kissé eltér a másik állatkertekben látható fajétól, az oroszlánfókától, például jóval több időt tölt a vízben és a szárazföldön kevésbé ügyesen mozog. Bár jelenleg nem számít veszélyeztetett fajnak, a globális felmelegedés okozta éghajlatváltozás, a tengerek szennyezése és a túlhalászat a borjúfókák állományára is kedvezőtlenül hat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.