Közélet

Életfogytiglan a gyomaendrődi darabolós gyilkosnak

Életfogytiglan a gyomaendrődi darabolós gyilkosnak

2013. március 7., csütörtök
Életfogytiglan a gyomaendrődi darabolós gyilkosnak

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2010-ben meggyilkolta, majd közös gyermekük jelenlétében földarabolta volt feleségét.

A táblabíróság kimondta, a vádlott legkorábban negyven év letelte után bocsátható feltételesen szabadlábra. A büntetlen előéletű, rokkantnyugdíjas, jelenleg 43 esztendős

B. Zoltán

2003-ban ismerkedett meg a későbbi sértettel, az év végén kislányuk született, 2006-ban pedig össze is házasodtak. Kapcsolatuk azonban nem volt felhőtlen, gyakoriak voltak köztük a férfi által kezdeményezett anyagi és féltékenységi viták. Az esküvő után röviddel a vádlott többek között egy elektromos sokkolóval bántalmazta a nőt. Az asszony feljelentést is tett, a rendőrség azonban megszüntetett az eljárást. Az év nyarán az asszony elköltözött lányával a férfitól, majd el is váltak, de a viták állandósultak köztük. A férfi többször is megfenyegette az asszonyt, megüzente neki például, hogy "megásta számára a gödröt". A helyzet még jobban elmérgesedett, amikor a nő másik kapcsolatot létesített, s a férfi szerette volna elérni, hogy a gyermek hozzá kerüljön. A vádlott illegálisan több mint ezer töltényt vásárolt, és házilag egy lőfegyvert is eszkábált. 2010. április 30-án a férfi eldöntötte, megöli volt, akkor 34 éves nejét. Este, amikor az áldozat elvitte hozzá a kislányt a férfi előbb mellbe lőtte az asszonyt, majd a földre kerülő nő fejét többször a betonhoz csapta, végül megfojtotta. Az anyja kiáltásait halló gyerek közelben lakó rokonaitól megpróbált segítséget kérni, de a férfi tagadta, hogy bármit is tudna az asszonyról, és a kislányt is rávette, hogy hallgasson. Másnap reggel a lelepleződéstől való félelem miatt kocsija csomagtartójában a vádlott kivitte tanyájára a holttestet. Ott levágta a nő fejét, annak egy részét a kutyáknak dobta, majd földarabolta a testet és eltemette. A történtek egy részének a kislány is szemtanúja volt. A tárgyalásra kéz- és lábbilincsben elővezetett vádlott az utolsó szó jogán sírva úgy fogalmazott, nem tervezte a gyilkosságot, kislánya nem volt jelen, s őszintén sajnálja a korábbi felesége ellen elkövetett bűnt. A táblabíróság előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint kiskorú veszélyeztetés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.