Közélet

Médiamegállapodást írt alá a Szegedi Ítélőtábla + FOTÓK

Médiamegállapodást írt alá a Szegedi Ítélőtábla + FOTÓK

2013. március 6., szerda
Médiamegállapodást írt alá a Szegedi Ítélőtábla + FOTÓK

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke bízik benne, hogy az év végére elkészülhet a sajtó és a bíróságok szempontjait egyaránt tükröző jogszabálytervezet a bírósági tárgyalások nyilvánosságáról.

Az OBH elnöke erről azzal kapcsolatban beszélt szerdán a csongrádi megyeszékhelyen, hogy elsőként jött létre a sajtó és a bíróságok munkáját segítő együttműködési megállapodás a Szegedi Ítélőtábla, a Szegedi Törvényszék, illetve országos kereskedelmi tv-csatornák, portálok és helyi médiumok között. A sajtó jogos igénye, hogy részletesen tájékoztasson a tárgyalótermekben elhangzottakról, a bíróságokat ugyanakkor eljárásjogi és adatvédelmi szabályok kötik - mondta

Handó Tünde

. Különböző hatóságok, bírósági fórumok, konferenciák a közelmúltban is foglalkoztak ezekkel a kérdésekkel. Szükség lenne olyan törvényre, amely mindenki számára végső és biztos eligazodási pontot ad a tárgyalások nyilvánosságával kapcsolatban - hangsúlyozta az elnök. A törvények azonban nem születnek meg egyik napról a másikra, és a jogszabályok jellemzője, hogy nem rendezhetnek minden élethelyzetet – mondta az OBH vezetője, hozzátéve: ezért fontos a Szegeden létrejött megállapodás, amely megteremti a kereteket ahhoz, hogy a médiumok megfelelő időben kapjanak információkat, és így hitelesen és pontosan tájékoztassák a közvéleményt. Az OBH mindent megtesz annak érdekében, hogy a csongrádi megyeszékhelyen kialakult gyakorlat az egész országban elterjedjen - tudatta Handó Tünde.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.