Közélet

B. Nagy Lászlót tájékoztatta a katasztrófavédelem

B. Nagy Lászlót tájékoztatta a katasztrófavédelem

2013. március 22., péntek
B. Nagy Lászlót tájékoztatta a katasztrófavédelem

Péntek délelőtt hivatalában fogadta B. Nagy László megyei kormánymegbízottat, a Csongrád Megyei Védelmi Bizottság elnökét Szatmári Imre ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a megyei védelmi bizottság elnökhelyettese, és tájékoztatta az időjárással kapcsolatos felkészülés állásáról.

Mint a megyei igazgató elmondta, a meteorológiai szolgálat előrejelzése kapcsán a katasztrófavédelem egyeztetést folytatott a közműszolgáltatókkal, a vasúttársasággal és az állami közutak kezelőjével, amelyen megállapítotték, hogy a hétvégi havazás, illetve a szél miatt Csongrád megyében nem indokolt az üzemszerűtől eltérő eszközök készenlétbe helyezése.

Szatmári Imre

ezredes tájékoztatta a kormánymegbízottat a megye ár- és belvízi helyzetéről és a szükséges intézkedésekről is. Várhatóan a Tiszán és a Maroson készenléti fokozatot el nem érő szinten vonul le az árhullám, a katasztrófavédelem közerők alkalmazását nem tervezi. A Csongrád Megyei Védelmi Bizottság jelentést kért be az ATIVIZIG-től és a KÖTIVIZIG-től is a hidrológiai prognózisról, és a helyi védelmi bizottságokon keresztül szereznek információt a megyében működő vízgazdálkodási társulatok, a Szeged és Környéke VGT, a Szentes és Környéke VGT, a Tisza-Marosszögi VGT valamint a Csongrád és Környéke VGT működéséről, belvízhelyzetéről. A megbeszélésen elhangzott: a megye 32 közbiztonsági referense folyamatos kapcsolatban áll a helyi védelmi bizottságokkal, és tájékoztatja azokat a települések belterületén tapasztalható helyzetről. Szatmári Imre tű. ezredes a péntekre virradó éjszaka eseményeiről is tájékoztatta a megyei védelmi bizottság elnökét: a megye területén hat fakidőléssel kapcsolatos esetnél avatkoztak be a tűzoltók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.