Közélet

Április nyolcadikán kezdődnek az általános iskolai beíratások

Április nyolcadikán kezdődnek az általános iskolai beíratások

2013. március 20., szerda
Április nyolcadikán kezdődnek az általános iskolai beíratások

Április nyolcadikán és kilencedikén tartják az általános iskolai beíratásokat - olvasható a Csongrád Megyei Kormányhivatal közleményében.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal értesíti az érintett szülőket, hogy a 2013/2014. tanévre történő általános iskolai beíratások az alábbi időpontokban lesznek:

2013. április 8–9. (hétfő, kedd) 8 órától 18 óráig.

Az első évfolyamra történő beíratáshoz szükség van: • a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványra (azaz a lakcímkártyára), • az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra (eredeti példányban), • valamint a szülő saját személyazonosító igazolványára. A nemzeti köznevelésről szóló törvényben meghatározott kötelező felvételt biztosító általános iskola körzetének megahatározása és közzététele idén a kormányhivatal feladata. A körzeteket a jogszabályban előírt módon a hivatal február végéig meghatározta és tájékoztatta erről a települési önkormányzatokat, az általános iskolákat, a tankerületeket valamint a járási hivatalokat. A szülőt a szabad intézményválasztás joga továbbra is megilleti. Ennek értelmében szabadon megválaszthatja azt a nevelési-oktatási intézményt, amely gyermeke adottságainak, képességeinek, érdeklődésének megfelel. Ugyanakkor a köznevelési törvény alapján az általános iskola köteles felvenni azt a tanköteles tanulót, akinek lakóhelye, - ennek hiányában tartózkodási helye - a körzetében van. A felvételi körzetekkel és az általános iskolai beiratkozással kapcsolatos tájékoztató a Csongrád Megyei Kormányhivatal honlapján (www.csmkh.hu) a „Tájékoztatók” menüpontban található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.