Közélet

Vizuális és irodalmi szerelmeskedés egy szegedi kávéházban + FOTÓK

Vizuális és irodalmi szerelmeskedés egy szegedi kávéházban + FOTÓK

2013. február 15., péntek
Vizuális és irodalmi szerelmeskedés egy szegedi kávéházban + FOTÓK

Művészek, alkotók szemszögéből ismerkedhettünk meg az erotika fogalmával a ZERO Art Café csütörtökön nyílt kiállításán. A tárlat átadóját a Genéziusz Színház tagjai színpadi előadással kötötték össze, a testiséget irodalmi aspektusból is bemutatva a közönségnek.

Első nagyobb kiállítását és komolyabb rendezvényét ünnepelte csütörtök délután a ZERO Art Café. A szeged belvárosában nemrég nyílt művészkávézó nem titkolt célja, hogy a kortárs amatőr művészek számára teret biztosítson alkotásaik, előadásaik bemutatására. "Valahogy a művészet és szórakozóhely között félúton tartanánk a kávézót, ahol a rendezvények mellett tárlatokkal is várjuk az érdeklődőket. Szegeden sok fiatal, tehetséges művész dolgozik, nekik szeretnénk lehetőséget nyújtani a kibontakozásra" - mondta

Magony Gergely

, a kávézó üzemeltetője. A pincehelyiségben egy nagyjából ötven fő befogadására alkalmas teremben irodalmi és zenés esteket, színdarabokat is tartanak majd, emellett a kávéra betérők tematikus kiállítások alkotásait tekinthetik majd meg a falakon.

Dramatorgia

Az első tárlat témáját az erotika, melyet tizenhat, többségében Szegeden és környékén élő művész munkájából állítottak össze. Bár a téma magas labdát adhatna a polgárpukkasztásra, a kiállítás maga nem az: nem öncélú, obszcén képekkel, csupasz testekkel és fallisztikus ábrákkal sokkol le, az érzékiséget némelyik alkotó a színek és kerek formák játékával, míg más a testiség apró részleteit kihangsúlyozó elemekkel fejezi ki. Az egy hónapig megtekinthető alkotások nagy részét a helyszínen meg is lehet vásárolni, a következő kiállítás témája pedig tervek szerint a fantasy lesz. A tárlat kísérő rendezvényeként egy másfél órás színpadi performansszal a Genéziusz Színház tagjai is befűtöttek a hallgatóságnak: ErotikEST címmel irodalmi pályázatokból, és a társulat tagjai által válogatott művekből állítottak össze a kiállításhoz (és persze a Valentin-naphoz) illő előadást. "Beküldött és saját alkotások mellett Apollinaire és Martialis-monológokat válogattunk össze, a romantikus versektől egészen a perverzebb hangvételű alkotásokig elmerészkedve" - árulta el Nógrádi Claudia főszervező, a társulat tagja. Az erotikus-komikus irodalmi műsort tizenhat év felett bárki ingyenesen megtekinthette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.