Gazdaság

Kézilabda: 1,2 millió a magyar kluboknak vb-játékosaik után

Kézilabda: 1,2 millió a magyar kluboknak vb-játékosaik után

2013. február 27., szerda
Kézilabda: 1,2 millió a magyar kluboknak vb-játékosaik után

Az érintett kluboknak minden magyar játékosuk után 4850 svájci frank (1,2 millió forint) jár a Magyar Kézilabda Szövetségtől (MKSZ) a férfiválogatott januári világbajnoki nyolcadik helyezéséért a nemzetközi szövetségtől (IHF) kapott kompenzációból.

Borsos Attila

, az MKSZ válogatott ügyekért illetékes elnökségi tagja az MTI-nek elmondta, hogy az IHF 300 frankot fizetett játékosonként naponta a vb-szereplésért. Ez - mivel a csapat 12 napig volt versenyben - játékosonként 3600 frankot jelent, s efelett a negyeddöntős részvételért az IHF-től kapott 20 ezer frankos jutalomból is ad 1250 frankot az MKSZ. Az IHF összesen 77 600 svájci frankot (közel 19 millió forint) utalt a magyar szövetségnek azért, mert a férfiválogatott negyeddöntős volt a januári spanyolországi világbajnokságon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.