Írjon nekünk

Bulvár

Szakmai összefogás – új utak az áldozatvédelemben + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Esetmegbeszélést tartottak a bűnmegelőzés, a szociális területen dolgozó és az áldozatvédelemmel foglalkozó szakemberek a kormányhivatal Igazságügyi Szolgálatánál. A találkozó – melyet a tervek szerint továbbiak követnek – elsődleges célja az volt, hogy élénkítsék a szakmai párbeszédet a felek között.

A Krízisintervenciós Csoport működéséhez kapcsolódóan tartottak az áldozatvédelemhez kapcsolódó esetmegbeszélést, melyre többek között átmeneti otthonból, a családsegítő szolgálattól és a rendőrségtől is érkeztek szakemberek. Róka László sértett gondozó pszichológustól megtudtuk, ezek a konzultációk a legjobb gyakorlat kialakítása és a megfelelő kezelési technikák elsajátítására biztosítanak lehetőséget.

„Az Áldozatvédelmi Kabinettel szemben, ahol stratégiai irányok kijelölése történik, ezek a találkozók az egyedi esetekből leszűrhető tanulságok és tapasztalatok megosztására szolgálnak, amelyet a szakemberek saját szakterületükön alkalmazhatnak. Ilyen megbeszéléseket eseti jelleggel tervezünk összehívni” – tájékoztatott Róka László.

Az első interdiszciplináris találkozót tapasztalataival kapcsolatban elmondta, a résztvevők először egyenként, saját szakterületük vonatkozásában reflektáltak a hallottakra. Már ekkor megvalósult az esetmegbeszélés azon célja, hogy a különböző szakterületekről érkező szakemberek saját gyakorlataik bemutatásával egymásnak is hasznos információkat adjanak át, és élénküljön a szakmai kommunikáció közöttük. „Ezen felül javaslatok is születtek az áldozatvédelem részletesebb beépítésére az egyetemi szakemberképzésbe, mediációs és resztoratív konzultációs technikák beépítésére a gyakorlati munkába, valamint további szociális intézmények és civil szervezetek, alapítványok bevonására a szorosabb együttműködés reményében. Felmerült több lehetséges javaslat is későbbi jogszabály-módosítás felterjesztésére, amelyek a program kétéves működése során kerülhet sor” – részletezte.

Az első interdiszciplináris esetmegbeszélésen részt vett Sipka Rózsa, az SZKTT Humán Szolgáltató Központ Családok Átmeneti Otthonának vezetője; Tobak Orsolya, az SZTE ETSZK adjunktusa; Virágh József, a Dél-alföldi Regionális Módszertani Családsegítő Szolgálat csoportvezetője; Szilágyiné Bay Lujza, a CSMKH a Csongrád megyei összefogás az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés érdekében című TÁMOP-projekt szakmai vezetője; Morvai Márta osztályvezető a CSMKH Igazságügyi Szolgálat Áldozatvédelmi Osztályáról; Nagyné Palócz Gabriella ügyintéző; Gyeviki Zsófia, a kormányhivatal projektmenedzsere; Herczeg Anna a Személy-,Vagyonvédelmi- és Magánnyomozói Szakmai Kamara részéről; M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője; Csete Ágnes, a CSMRFK áldozatvédelmi referense; Dunai Csilla, a Városi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály értékelő-elemző tisztje és Róka László sértett gondozó pszichológus.

Kommentek

Bulvár

A szegedi Nagy Péter tizenharmadszor is bajnok lehet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi ólomsúlyú biztos esélyese kategóriájának. Hajrá!

Tovább olvasom

Bulvár

Szegedi marketing ügynökség az ország legjobbjai között

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Marketing Store Kft. beadott munkái alapján 4 kategóriában, összesen 5 Marketing Gyémánt díjat kapott.

Tovább olvasom

Bulvár

Úgy megütötte, hogy megrepedt a lépe

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Öt év börtönre, hat év közügyektől való eltiltásra ítélték a tettest.

Tovább olvasom

Aktuál