Közélet

NGM: eredményesek a családbarát intézkedések

NGM: eredményesek a családbarát intézkedések

2013. január 29., kedd
NGM: eredményesek a családbarát intézkedések

Eredményesek a családbarát intézkedések a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) értékelése szerint, ugyanis az előzetes adatok azt mutatják, hogy több mint kétezerrel több gyermek született 2012-ben, mint az azt megelőző évben - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

"Örömre adhat okot, hogy a közelmúltban meghozott családbarát intézkedések eredményesnek bizonyultak, hiszen az előzetes adatok szerint 2012 első tizenegy hónapjában 82 834 gyermek született, 2227-tel több, mint egy évvel korábban, ami 2,8 százalékos növekedést jelent" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. A tárca üdvözölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által kiadott nyilatkozatot a kívánt gyermekek megszületéséért, melyet az összes parlamenti frakcióvezető is aláírt. A hétfőn nyilvánosságra hozott dokumentum kimondja: "alapvető célkitűzésünk, hogy olyan körülményeket teremtsünk, amelyben azok a fiatalok, akik több gyermeket szeretnének, mint ahányat vállalnak, biztonsággal alapíthassanak családot, miközben karrierjüket is építhetik". "Ezért vállaljuk, hogy kormányon és ellenzéki szerepben is támogatjuk a népesség növelését célzó javaslatokat" - áll a mozgalom január 8-án kelt dokumentumában. A nyilatkozatban az is olvasható, hogy az aláírók támogatják "a gyermekvállalást ösztönző adórendszert, a fiatalok lakhatási problémáinak megoldását". Az aláírók ismertetik, alapvető cél a kisgyermekes szülőket, elsősorban "az édesanyákat érintő negatív diszkrimináció felszámolása, a munkahelyek megteremtése a fiatal szülők számára, a gyerekvállalást támogató gazdasági és társadalmi környezet létrehozása".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.