Sport

Egyetemi és Főiskolai Squash Bajnokság Szegeden szombaton

Egyetemi és Főiskolai Squash Bajnokság Szegeden szombaton

2013. január 29., kedd
Egyetemi és Főiskolai Squash Bajnokság Szegeden szombaton

Szombaton a szegedi Squash Club Szabadidőközpont ad otthont az ITC Egyetemi és Főiskolai Országos Squash Bajnokságnak, ahol komoly szegedi sikerekre lehet számítani.

Az idei szegedi viadalon népes, várhatóan 40-50 fős küldöttség vesz részt, a szegedi Tisza Squash SE versenyzői közül

Sebők Benedek, Hoffmann Péter, Baláspiri Ádám, Vas Máté, Vas Márton

a fiúknál,

Csókási Eszter

a lányoknál is pályára lép.

Pápai Miklós

, a Tisza Squash SE vezetője elmondta, reméli a tavalyi győztes és az idei másik esélyes, Sebők Benedek és Hoffmann Péter vívják a döntőt, így szinte biztosan tapsolhatnak a kilátogatók helyi sikernek, s

Csókási Eszter

sem esélytelenül indul a versenyen a lányok mezőnyében. "A nevezések még nem záródtak le, de többen lesznek mint tavaly, sőt, idén csapatbajnokságot is tudunk rendezni" - mondta el Pápai Miklós. Az edző víziójához a két versenyző annyit fűzött, bár az életben barátok, de a pályán ilyenkor félreteszik a barátságot, az egészséges rivalizálás veszi át a helyet. Mindketten bíznak benne, hogy SZTE-siker fog születni a végén. A program szombat reggel 9-kor egyéni selejtezőkkel kezdődik, majd a főtáblás versenyekkel folytatódik, a csapatversenyre pedig vagy még szombat délután vagy vasárnap reggel kerül sor - ez a nevezések számától függ. A nagyvolumenű fallabdaversenyek rendezése és a sportág népszerűségének megugrása 2006-ig nyúlik vissza Szegeden, amikor a Szegedi Tudományegyetem adott otthont az Egyetemi és Főiskolás Squash Világbajnokságnak. Azóta a squashsport óriási népszerűségnek örvend a szegedi egyetemisták körében. Az eseményt az SZTE Sportközponttal közösen szervezi a Squash Club, azonban mint Pápai Miklós közölte, az ITC Kft. szponzorálása is rendkívül fontos volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.