Közélet

Sikerrel zárult az adománygyűjtés a piacon

Sikerrel zárult az adománygyűjtés a piacon

2012. december 21., péntek
Sikerrel zárult az adománygyűjtés a piacon

Kétszáz nagycsaládos karácsonyát teszik szebbé mindazok, akik felajánlásaikat a Mars téri piacon felállított gyűjtőponthoz juttatták el. A zömében ruhákból és tartós élelmiszerekből álló adományokat a Fészek Nagycsaládosok Egyesületének tagjai kapják meg.

A Mars téri piacon rendezett adománygyűjtés sikerén felbuzdulva, hagyományt szeretnének teremteni a jótékonysági kezdeményezésből – tudtuk meg

Erdei Pétertől

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetőjétől. A nagycsarnokban december 20-áig várták az adományokat, naponta 8 és 13 óra között. „Karácsony közeledtével különös jelentőseggel bír az, hogy bármelyik család hiányt szenved valamiben, lehetőségeinkhez mérten próbáljunk segíteni rajtuk. Remek kezdeményezés volt ez, s a gyűjtés eredménye, hogy kétszáz család jutott tartós élelmiszerhez, ruhaneműhöz, ez mindannyiunk számára kellő bizonyíték arra, hogy a szegediekben megvan a segítőkészség, hogy hozzájáruljanak mások karácsonyi készülődéséhez” – fogalmazott

Hüvös László

, a kezdeményezés egyik fővédnöke. Fidesz-KDNP-s képviselőtársa,

Gyimesi László

száz családnak elegendő ruhaadománnyal járul hozzá a gyűjtéshez.

Ahogy megírtuk

, német családok gyűjtötték az általa hozott ruhákat és cipőket, mindegyik dobozt felcímkézték, kategorizálták, hogy milyen korosztálynak szánják a felajánlás. „Az egyesület több száz családdal áll kapcsolatban, ezért is kerestem fel őket. A magyar társadalom alapja a család, s ilyenkor, adventkor kiemelten oda kell figyelnünk rájuk” – fogalmazott. Az adományokat már elszállították a Fészek Nagycsaládosok Egyesülethez, ahol átválogatják a felajánlásokat, és szombaton osztják szét.

Taryné Péter Ágnes

egyesületi elnöktől megtudtuk, ha nem sikerül mindent kiosztaniuk, akkor a két ünnep között fogják eljuttatni a ruhaneműket és tartós élelmiszereket. „Nagyon örültem ennek a kezdeményezésnek, ami sikerrel zárult. Nagyon sok ruhát kaptunk, mosógépet, számítógépet, videót, televíziót és tisztálkodási szereket is” – sorolta mi mindennek tudnak tagjaiknak adni az ünnepekkor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.