Közélet

Martonyi János levélben gratulált Titus Corlatean külügyminiszteri kinevezéséhez

Martonyi János levélben gratulált Titus Corlatean külügyminiszteri kinevezéséhez

2012. december 23., vasárnap
Martonyi János levélben gratulált Titus Corlatean külügyminiszteri kinevezéséhez

Martonyi János külügyminiszter levélben gratulált Titus Corlatean román külügyminiszternek újbóli kinevezése alkalmából - közölte a magyar külügyi tárca vasárnap az MTI-vel.

"Örömömre szolgál, hogy Románia új kormányában változatlanul Ön látja el a külügyi tárca vezetését, ami jó alapot biztosít a 2012. október 1-jén Budapesten megkezdett párbeszéd töretlen folytatására. Megerősítem készségemet a két ország közötti stratégiai partnerség fejlesztése és további tartalommal való megtöltése, valamint az Európai Unió aktuális kérdései közül a bennünket közvetlenül érintő politikák összehangolása iránt" - olvasható a tárca közleményében.

Martonyi János

a levélben kifejezte meggyőződését, hogy a két ország között kialakult szoros és sokrétű együttműködés továbbfejlesztésének, a közös ügyek hatékony megoldásának, az esetleges nézetkülönbségek tisztázásának egyetlen célravezető útja a rendszeres párbeszéden alapuló kapcsolattartás. "Ennek jegyében biztosíthatom Önt arról, hogy magyar részről továbbra is készen állunk valamennyi szakterület tekintetében az egyeztetések folytatására vezetői és szakértői szinten egyaránt" - írta Martonyi János román kollégájának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.