ARC

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Kun Zsuzsanna

Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Kun Zsuzsanna

2012. december 11., kedd
Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Kun Zsuzsanna

Jó Arc címen indított sorozatot útjára a SZEGEDma.hu, ezúttal a Szegedi Tudományegyetem Egyetem utcai épületében tartott hallgatói fórumon beszélgettünk fiatalokkal. Megéri megmutatnod magad, s szerepelned rovatunkban, hiszen értékes nyereményt sorsolunk ki a Jó Arcok között, ezúttal a PC-BoX Kft. jóvoltából.

Az SZTE BTK Egyetem utcai épületében az Auditorium Maximum előtt találkoztunk a tizenkilenc esztendős

Kun Zsuzsannával

, aki jelenleg még nem egyetemi polgár, de az ötödév elvégzése után az Szegedi Tudományegyetemre szeretnek jelentkezni. A

hallgatói fórumhoz

is csatlakozott a szegedi lány, illetve aláírásokat gyűjtött az új felsőoktatási törvény koncepciója és a keretszámok drasztikus csökkentése ellen. Portálunknak elmondta, jelenleg a Kőrösyben tanul pénzügyi-számviteli ügyintézőnek, s ezen a területen szeretne továbbtanulni, a GTK-re fog jelentkezni. A tandíj azonban jelenleg félévente százötvenezer forint körül van, amit nem tudna kifizetni akkor sem, ha munkát vállalna, és nem szeretné a szüleire hárítani ennek megfizetését. Zsuzsanna nagyon szereti Szegedet, ide köti családja és barátai, ezért is fog az SZTE-re jelentkezni. Azt mondta, nem tervezi, hogy külföldön próbáljon munkát keresni, bár tudja, itthon nehezebb boldogulni, de úgy látja, saját hazájában kell az embernek élnie. Szerinte minden egyetemistának és továbbtanulást fontolgató fiatalnak érdemes csatlakoznia a hallgatók kezdeményezéséhez, meg kell próbálni mindent annak érdekében, hogy ne csökkenjenek drasztikusan az államilag finanszírozott keretszámok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.