Közélet

Fellobbant a negyedik gyertya lángja is a Marson + FOTÓK

Fellobbant a negyedik gyertya lángja is a Marson + FOTÓK

2012. december 23., vasárnap
Fellobbant a negyedik gyertya lángja is a Marson + FOTÓK

A karácsonyra való lelki felkészülés négy vasárnapot felölelő időszaka, az advent december 23-án zárul. A Mars téri piacon a nagycsarnok előtt felállított koszorún meggyújtották a negyedik gyertyát, ami a szeretetet jelképezi.

Hagyományteremtő szándékkal állítottak adventi koszorút a Mars téri piacon a nagycsarnok előtt, amit advent első vasárnapján Kondé Lajos, a dóm plébánosa áldott meg. Ezúttal is több tucat érdeklődő gyűlt össze a nagycsarnok előtt, ahol a negyedik, lila színű gyertyát gyújtotta meg Sípos Ete Zoltán, a Szeged-újszegedi Református Egyházközség lelkipásztora és Póda Jenő gazdasági tanácsnok. Az adventi koszorún mind a négy gyertya egyszerre ég ezen a napon a hagyományok szerint, így a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképező gyertya fényében gyönyörködhettek a jelenlévők. A negyedik gyertya Keresztelő Szent Jánosé, aki utat készített Jézusnak az emberek szívében – így ez a szeretet gyertyája. Az ünnepélyes gyertyagyújtáson részt vett Boda Domokos, Szeged díszpolgára és Fekete Albertné, Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének elnöke is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.