Közélet

Adventi készülődés a Mars téri piacon

Adventi készülődés a Mars téri piacon

2012. december 1., szombat
Adventi készülődés a Mars téri piacon

Gyertyát gyújtanak minden adventi vasárnap a Mars téri piacon, de más újdonságokkal is készül az ünnepekre a Szegedi Vásár és Piac Kft. Idén a Mikulás is tiszteletét teszi a náluk, de adományokat is gyűjtenek, egészen december huszadikáig.

A Szegedi Vásár és Piac Kft. a Fészek Nagycsaládosok Egyesületével közösen adománygyűjtést kezdeményezett, rászoruló nagycsaládosoknak segítve az akcióval.

Erdei Péter

arról tájékoztatott, hogy tartós élelmiszereket, feleslegessé vált, de jó minőségű és tiszta ruhákat, valamint játékokat várnak a nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli hídján. Az adományokat december elsejétől huszadikáig veszik át, naponta 8 és 13 óra között. A Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, az akció fővédnöke

Hüvös László

és

Gyimesi László

tanácsnok. „Nagycsaládosokat kívánunk támogatni, s remélem, sokan keresik fel a gyűjtőpontunkat, hogy szebbé tehessük minél több szegedi karácsonyát” – fogalmazott. A nagycsarnok előtti téren minden adventi vasárnap délelőtt 10 órakor közéleti személyiségek, művészek és kereskedők, valamint sportolók gyújtanak meg egy-egy gyertyát a díszes koszorún, december másodikán

Kondé Lajos

plébános és

Pál József

rektor-helyettes. December 6-án Mikulás-műsorral kedveskednek szegedi óvodásoknak a piacon, melyre több száz gyermeket várnak.

Erdei Péter

elmondta, a Szegedi Nemzeti Színház művészei Krampusz Kornél mesterségei című műsorukkal kedveskednek az érdeklődőknek, 10.30-tól pedig a nagycsarnokban az „Ünnepi készülődés” című gyermek rajzpályázat eredményhirdetése zajlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.