Kultúra

A Dóm téren látható először az Elfújta a szél

A Dóm téren látható először az Elfújta a szél

2012. december 1., szombat
A Dóm téren látható először az Elfújta a szél

Túl az 500. Rómeó és Júlia előadáson újabb Gerard Presgurvic-musical magyarországi bemutatójára készül a Budapesti Operettszínház, mint azt Kerényi Miklós Gábor, a teátrum főigazgatója bejelentette, 2013 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon játsszák először az Elfújta a szél című musicalt.

A főigazgató szerint - közölte a színház az MTI-vel - már most tudható: 2013 nyara rengeteg munkát jelent a színháznak. A társulat hat nagyvárosban, köztük Hamburgban játssza A Szépség és a Szörnyeteg című musicalt.

Kálmán Imre

klasszikusa, A Csárdáskirálynő egy új szabadtéri helyszínen, a Tokaji Arénában és Berlinben, a Seefestspiele hatalmas színpadán tíz alkalommal kerül színre. A jövő június-július-augusztus akár a Presgurvic-nyár címet is kaphatná - fogalmazott

Kerényi Miklós Gábor

-, hiszen Baján a Rómeó és Júlia a 2013-as vendégjáték. Majd július 26-án Somogyi Szilárd rendezésében, Duda Éva koreográfiájával a zeneszerző új musicalje, az Elfújta a szél premierje látható a szegedi Dóm téren. Az amerikai polgárháború idején játszódó történetet augusztus 18-19-én a Soproni MKB Musical Arénában is közönség elé kerül. A magyar származású zeneszerző lánya, Laura Presgurvic, a párizsi Elfújta a szél-produkció Scarlettje a bejelentés alkalmából kijelentette, hogy édesapja nagyon büszke a Rómeó és Júlia magyar változatára. A több mint 8 éve töretlen sikerrel futó Rómeó és Júlia 500. előadásán régi és új szereplők egyaránt színpadra léptek a Nagymező utcában, de csak a társulat egyik fele ünnepelhetett, mert a többiek a jubileumi előadással egy időben Bécsben a Stadthalléban játszották A Szépség és a Szörnyeteget. A 2004. január 23-ai bemutató óta eltelt nyolc évről egy kisfilm is készült, amelyben minden korábbi szereplő feltűnik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.