Közélet

100 Folk Celsiussal karácsonyoztak az Agórában + FOTÓK

100 Folk Celsiussal karácsonyoztak az Agórában + FOTÓK

2012. december 16., vasárnap
100 Folk Celsiussal karácsonyoztak az Agórában + FOTÓK

Több száz család látogatott ki vasárnap a Szent Györgyi Albert Agóra Gyermekkarácsonyára, ahol koncertekkel, táncos és zenés műsorokkal, harcművészeti bemutatóval és játszóházzal is várták az érdeklődőket.

Telt ház előtt adott koncertet a 100 Folk Celsius vasárnap délelőtt a Szent Györgyi Albert Agóra nagytermében. A gyerekeket emellett nem csak ők, de számos zenekar, előadás és színdarab szórakoztatta a tíz órától egészen késő délutánig tartó Gyermekkarácsonyon. A megnyitót követően a Szegedi Majorette Csoport és a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar előadását tekinthette meg a közönség, volt fitness- és modenrtánc bemutató színházi előadás, sőt még a Százszorszép Gyermekház kötélhúzó csoportja is megmutatta, hogy mit tud. "Immáron 21. alkalommal tér vissza a Gyerekkarácsony rendezvénysorozatunk, amely a Városi Sportcsarnok és a Piarista Gimnázium után most itt, az Agórában várja a családokat. Az épület teljes területe, közel 5200 négyzetméter áll a rendelkezésünkre, melyet olyan programokkal igyekeztünk feltölteni, amik a lehető legtöbb ember érdeklődést felkeltik" - nyilatkozta portálunknak

Orbán Hedvig

igazgató.

A harcművészeteket kedvelőknek a földszinten tartottak bemutatót az Osu-no Seishin Kyokushin karate egyesületének növendékei. A fiatalok a hagyományos formagyakorlatok és semi-kontakt küzdéseken túl mediball-bemutatóval is készültek: a mozdulatokat egy ütőn egyensúlyozott labdával tették gördülékenyebbé. Mint megtudtuk, Bakó András klubjában kimondottan fiatalokat tanítanak, edzéseik vannak a Tisza-parti és a Rókusi általános iskolában, az Erdészeti szakközépiskolában és Algyőn is. Akár a karácsonyi ajándékokat is beszerezhettük körutunkon, hiszen a földszinten játékokat, könyveket és kézműves termékeket vásárolhattak a kilátogatók, míg az emeleten berendezett karácsonyi ajándékkészítő alkotóházban akár mi magunk is megalkothattuk a fa alá kerülő termékeket. Nagy siker volt a gyerekek körében a Kisvakond-vásárnak, de a Lego-hoz hasonló japán logikai játékot is ki lehetett próbálni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.