Közélet

Magyar Fesztivál Szövetség: szakmai döntést a szegedi szabadtériről!

Magyar Fesztivál Szövetség: szakmai döntést a szegedi szabadtériről!

2012. november 30., péntek
Magyar Fesztivál Szövetség: szakmai döntést a szegedi szabadtériről!

Aggályosnak ítéli a Szegedi Szabadtéri Játékok körül kialakult helyzetet a Magyar Fesztivál Szövetség, a szervezet erről pénteken közleményben tájékoztatta az MTI-t.

A Szegedi Szabadtéri Játékok a legpatinásabb művészeti fesztiválok egyike Magyarországon, művelődéstörténeti és historikus jelentőséggel bíró nemzeti érték - olvasható az összegzésben.

Sülyi Péter

, a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének tagja kiemelte az MTI-nek, hogy a játékok töretlen szakmai rangjának elismerését jelzi a szövetség által odaítélt kétszeres kiváló minősítés is. "Eddig semmiféle szakmai hiányosság nem vetődött fel a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kapcsolatban. A Magyar Fesztivál Szövetségnél a fesztiválminősítők által készített részletes és hiteles felmérések rendelkezésre állnak, ha tehát mégis akadna valami kifogásolni való, készek vagyunk minden segítséget megadni az objektív, szakmai alapú döntés kialakításához" - mondta Sülyi Péter. Hozzátette: feltétlenül szakmai döntésre, azt megelőzően pedig pályázat kiírására van szükség, hiszen azt az eladóművészeti törvény írja elő, márpedig a Szegedi Szabadtéri Játékok előadóművészeti szervezet. "A 275 fesztivált tömörítő Magyar Fesztivál Szövetség kéri a politikai döntéshozókat, hogy a fesztivál vezetésével kapcsolatos határozatukat szakmai alapon és az előadóművészeti törvény idevágó rendelkezései alapján hozzák meg" - fogalmaz a közlemény. A Szegedi Szabadtéri Játékok tulajdonosi jogait gyakorló szegedi önkormányzat kulturális bizottsága szerdán 6:2 arányban

Bátyai Edina

leváltását javasolta

, a város közgyűlése szombaton dönt arról, napirendre veszi-e a kérdést. A jelenlegi igazgató helyére

Kelemen Csaba

színművész, az egri Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója kinevezését javasolja az önkormányzati testület.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.