Sport

Labdarúgás: csillagos csongrádi ötös az UTC ellen Bertók-négyessel

Labdarúgás: csillagos csongrádi ötös az UTC ellen Bertók-négyessel

2012. november 24., szombat
Labdarúgás: csillagos csongrádi ötös az UTC ellen Bertók-négyessel

Az ősz végére fantasztikus formába lendült Csongrádhoz látogatott a hajrára kissé leeresztő UTC az őszi zárófordulóban. Bertók Gáboréknak sikerült megőrizniük makulátlan hazai mérlegüket, a támadó mesternégyest ért el.

Sokan féltették nyáron a Csongrád együttesét, mikor több meghatározó játékosuk távozott, s a klub elnöke is arról beszélt, ezt a szezont gyakorlatilag az erőgyűjtésnek szentelik mind sportszakmai, mind anyagi szempontból. A szépen, lassan beépülő fiatalabb futballisták azonban az ott maradott játékosokkal hamar ütőképes csapattá értek, s

Keller Mihály

alakulata már az ősz végére remek pozícióba érkezett meg. A szeptember 30-a óta veretlen csongrádiak - akiket nem utolsósorban a góllövőlista éllovasa,

Bertók Gábor

18 találata repített az utóbbi hetekben - 30 ponttal a harmadik helyről várták az utolsó fordulót, ami azt jelentette, hogy azzal együtt is bízhattak még az őszi dobogóra kapaszkodásban, hogy a mögöttük álló Kiskundorozsma egy meccsel kevesebbet játszott. A vendég UTC 11 pontjával az utolsó előtti pozícióban érkezett a találkozóra.

Pálfy Zoltán

nagyon elszúrták a hajrát, hiszen két hete (az akkor még nyeretlen) Röszke otthonában, majd legutóbb hazai pályájukon, a Kertész utcában a Bordánytól kaptak ki nyerhető mérkőzésen. Ezeken a derbiken joggal tervezhettek győzelmeket az újszegediek, akik így 6 pontot szórtak el, ami bizony már most nagyon hiányzik nekik. Annak tudatában utaztak Csongrádra, hogy a botlásokat csak bravúrral feledtethetik, tehetik jóvá. Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét fél igyekezett akciókat vezetni, ám a hazaiak lassan egyértelmű fölénybe kerültek. Jöttek aztán a gólok is futószalagon, különösen azt követően kezdett egyoldalúvá válni az ütközet, mikor a 30. perc tájékán a vendégektől

Szanka Rolandot

kiállította a játékvezető.

Budai Bálint

szerzett vezetést a Keller-alakulatnak a 21. percben, majd az ősz egyik nagy hőse, Bertók a szünetig kétszer talált

Béry István

hálójába, mégpedig a 24. és a 37. minutumban. A 26 esztendős támadó a fordulást követően újabb két gólt helyezett el a ketrecben (előbb a 47. percben volt eredményes, majd az utolsót tizenegyesből lőtte az 59.-ben), azaz mesternégyest ért el (öt duplázása és egy mesterhármasa után). Bertók Gábor 22 találattal zárt a megye I. őszi góllövőlistájának élén - páratlan teljesítmény! Az újszegediek alárendelt szerepben futballoztak a második felvonásban, szinte semmiféle veszélyt nem jelentettek, miközben a Csongrád brillírozott, s számos további gólhelyzetet alakított ki. Bíró Mihályék ezzel befejezték őszi szereplésüket, míg a látogatókra vár még egy összecsapás. Az UTC december 1-jén (szombaton) 13 órai kezdettel Kiskundorozsmán pótolja be korábban elhalasztott csatáját. A Csongrád 33 pontja a második, harmadik vagy negyedik helyezéshez lesz majd elegendő, ez a további találkozók (Dorozsma - Algyő, Mindszent - Sándorfalva, Dorozsma - UTC) alakulásától függ.

A megyei I. osztály 15. fordulójában:

Csongrád TSE - Ujszegedi TC 5-0 (3-0).

Csongrád, 300 néző, vezette: Samu László (Szöllősi Ferenc, Kócsó Tibor Zsolt).

Csongrád:

Bíró - Budai, Bodor (Somodi 57'), Szabó L., Bánfi, Szeles (Török 62'), Lévai (Sarusi 66'), Deli (Bálint 77'), Sándor, Kovács N. (Nagy Á. 46'), Bertók. Vezetőedző: Keller Mihály.

UTC:

Béry - Szanka, Gonda, Balogh, Szántó, Drágity (Molnár 68'), Kovács S. (Farkas A. 62'), Tari, Gajdacsi (Bokányi 46'), Szűcs (Joó 66'), Deák. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Bertók G. (4 - az utolsót tizenegyesből; 24', 37', 47', 59'), Budai B. (21')

Kiállítva:

Szanka R. (30')

Jók:

Bertók G. (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, illetve senki Keller Mihály:

"Sikerült szépen búcsúznunk lelkes közönségünktől, akiknek nagyon sokat köszönhetünk. Ha a befejezéseknél jobban koncentrálunk, még több gólt rúghattunk volna."

Pálfy Zoltán:

"Húsz percig tartott számunkra a mérkőzés, utána osztálykülönbség volt a két csapat között."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.