Kultúra

Két napig Szeged a dzsessz fővárosa + FOTÓK

Két napig Szeged a dzsessz fővárosa + FOTÓK

2012. november 10., szombat
Két napig Szeged a dzsessz fővárosa + FOTÓK

Péntek este a szegedi származású, jelenleg Londonban élő Agócsi János szóló gitárkoncertjével megkezdődött a Szegedi Jazz Napok rendezvénysorozata.

A folytatásban

Grencsó István

zenekara, a GRENCSÓ REAL-TIME COLLEKTIVE kápráztatta el a szépszámú közönséget kompromisszumot nem ismerő zenéjével. Az est sztárvendége a holland

Han Bennink

nemzetközi triója volt, a tapasztalt dobos két fiatal zenésszel érkezett Szegedre. Kísérői a dán szaxofonos

Joachim Badenhorst

és a belga zongorista

Simon Toldam

voltak. Bennink csupán egyetlen dobot hozott magával, s bár produkciója néha inkább hasonlított egy cirkuszi előadáshoz, a két fiatal zsenialitása átemelte az előadást az összes buktatón. A közönség vette a lapot, s végül jól jött ki a dologból a hetven éves legenda. A megszokott jam session az idén elmaradt, helyette a szervezők éjszakai koncerttel kedveskedtek, melyen

Lajkó Félix

és bandája szórakoztatta a fáradni nem akaró közönséget. Lajkó Félixről és palicsi bandájáról csak a legnagyobb elismeréssel szólhatok. A mellém letelepedő Simon Toldam szó szerint tátott szájjal bámulta Félix citerajátékát. A közönség hatszor vagy hétszer tapsolta vissza a vajdasági zenészeket, az IH koncertterme hajnal egy után is még majdnem tele volt.

Drienyovszki András

ötlete, hogy meghívja őket a szegedi fesztiválra, főnyereménynek bizonyult. A fesztivál szombaton este négy koncerttel folytatódik az IH Rendezvényközpontban. A fellépők: Budapest Acoustic Quartet: Csepregi-Rátonyi-Gayer-Jeszenszky (H) Vukán György Super Trio (H) Terence Blanchard Quintet (USA) MATT MITCHELL’S TRIONIC (H)

Petró János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.