Közélet

Simicskó hétfőtől sportért felelős államtitkár

Simicskó hétfőtől sportért felelős államtitkár

2012. október 5., péntek
Simicskó hétfőtől sportért felelős államtitkár

Áder János köztársasági elnök hétfőn nevezi ki Simicskó Istvánt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) sportért felelős államtitkárává.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken küldte ki a meghívót az eseményre, amelyben azt írták:

Áder János

- a miniszterelnök javaslatára - október 8-i hatállyal az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkárává nevezi ki

Simicskó Istvánt

. Az index szeptember 12-én írta meg, hogy meneszthetik

Czene Attilát

, a sportért felelős államtitkárt. Ezt

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere a Bors című napilapban szeptember 18-án megjelent nyilatkozatában erősítette meg. "Czene Attilára továbbra is nagy szükség van a magyar sportélet vezetésében, ám az ő jelenlegi tisztségével járó feladatokat inkább aktív politikusra szeretnénk átruházni" - idézte a lap a minisztert. A Magyar Nemzet október 1-jén azt írta, hogy

Kiss Norbert

, aki korábban

Schmitt Pál

volt államfő kabinetfőnöke volt, Simicskó István leendő sportállamtitkár helyettese lesz. A Magyar Közlönyben e hét csütörtökön jelent meg a miniszterelnöki határozat, amelyben a kormányfő október 1-jei hatállyal az Emmi helyettes államtitkárává nevezte ki Kiss Norbertet. Azt egyelőre nem tudni, hogy Simicskó Istvánt ki váltja a HM parlamenti államtitkári posztján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.