Egyetem

Mesterképzés és mesterségek - állásbörzét tartottak a TIK-ben + FOTÓK

Mesterképzés és mesterségek - állásbörzét tartottak a TIK-ben + FOTÓK

2012. október 16., kedd
Mesterképzés és mesterségek - állásbörzét tartottak a TIK-ben + FOTÓK

A Szegedi Tudományegyetem mesterképzéseiről és a diplomázást követő elhelyezkedési lehetőségekről tájékozódhattak a hallgatók kedden a Tanulmányi és Információs Központban tartott állásbörzén. Regionális és országos cégek is várták a diákokat, ötleteket adva a diploma utáni lehetőségekről.

A mesterképzést fontolgató, valamint a munkaerőpiacra frissen kikerülő fiatalokat is várta kedden az SZTE Őszi Állásbörze és a Mesterképzések Nyílt Napja. A József Attila Tanulmányi és Információs Központban tartott börzén közel harminc standnál várták regionális és országos cégek a hallgatókat, akik a munkaerőpiac jelenlegi állásáról, az elhelyezkedés lehetőségeiről érdeklődhettek a diákok. Emellett az SZTE mesterképzéseiről is informálódhattak a fiatalok, az egyetem minden karjának képviselői várták a kérdéseket.

Egyre céltudatosabbak a továbbtanulók

"Már második alkalommal tartottuk meg az egyetemmel kooperálva az állásbörzét, hiszen a diákokat mindkét témakör érinti: sokan az egyetemi éveik alatt is vállalnak már diákmunkát. 25-30 standnál helyi és országos cégek, munkaerő-közvetítők várják a fiatalokat kérdéseikkel" - árulta el portálunknak

Sinkó Mária

rendezvényszervező. A hallgatók próba-állásinterjúkat is kipróbálhattak az egész napos rendezvényen, emellett grafológiai elemzéssel, kvízekkel és nyereményjátékokkal is várták a diákokat.

Kiadványokkal és androidos alkalmazással segíti a pályakezdőket az ÁllásStart Magyarország Kft. Az interneten beküldött kvíz kitöltése után a cég személyre szabott ajánlatot állít össze, a több mint 150 partnercégük álláslehetőségei közül a legideálisabbat kiválogatva. Emellett egy vaskos kiadványt is átlapozhattak az állásbörzére kiválogatók, amiben a cégek bemutatkozásán túl végzettséghez köthető álláslehetőségeket is felsorolnak. "Szerencsére egyre céltudatosabban, a munkaerőpiac igényeit figyelembe véve tanulnak tovább a fiatalok. Már régóta nagy előny a nyelvtudás, természetesen ez most is igaz. Emellett fontos, hogy időben elkezdjék a gyakorlati helyek keresését, hiszen egyre több gyakornokot vesznek fel teljes állásba itthon is" - mondta Kristóf Mária produkciós menedzser. A kétszintű képzésben nagyon fontos, de nem mindig elengedhetetlen a mesterfokozat megszerzése - tudtuk meg a Bölcsészettudományi Kar információs standjánál. A kommunikáció és médiatudomány szak népszerűsége továbbra is töretlen - bár az ország számos felsőoktatási intézményében tanulhatjuk ezt, a szegedi egyetem kiemelkedően jó gyakorlati képzést biztosít a nyomtatott, elektronikus sajtó, valamint a PR-képzésben elmélyülni vágyó hallgatóknak. "A kommunkáció és médiatudomány szak erőssége, hogy széles palettán hasznosítható tudást biztosít. Az elektronikus sajtó folyamatos erősödése számos lehetőséget nyújt, de a regionális lapoknál, televízióknál és rádióknál is elhelyezkedhetnek, emellett a képzett PR-szakemberekre is mindenhol nagy szükség van" - emelte ki Kothencz Mihály, az SZTE BTK tanulmányi osztályvezetője. Erős még az egyetemen a szeptembertől induló kulturális örökség tanulmányok mesterképzés, valamint a jövő szeptemberben kezdődő fordító és tolmács mesterképzési program is, amely a nyelvszakos alapképzés kitörési pontja lehet a tanulmányi osztályvezető szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.