Vélemény

Lakossági fórum nevelőotthonról és bűnmegelőzésről

Lakossági fórum nevelőotthonról és bűnmegelőzésről

2012. október 10., szerda
Lakossági fórum nevelőotthonról és bűnmegelőzésről

A Bűnmegelőzés és az Árpád Nevelőotthon ingatlanja is témája lesz annak a két lakossági fórumnak, melyre Pocsai Blanka blogjában felhívja a figyelmet.

Október 15.-én hétfőn 17 órakor lakossági fórumot tartok a Gregor József Általános Iskolában az egykori Árpád Nevelőotthon területének hasznosításának, a terület rendezésének (Szeged, Derkovits fasor- Thököly utca- Szőregi út- Hrsz.:1588/12 utca- Borsostyán utca- tervezett utca által határolt tömb) témájában. A rendezés elsődleges célja a Szeged, I. került belterület 1588/1 hrsz.-ú a valóságban Szőregi út 80. szám alatti ingatlan új hasznosításának szabályozása. Szeged MJV Közgyűlése a 138/2012.(V.03.) Kgy. sz. településfejlesztési döntésével a környezethez való illeszkedés, a hatékony területhasználat követelményeinek érvényesítése érdekében az 1588/1 hrsz.-ú ingatlan különleges intézményi zóna (Ki- nevelőotthon) besorolás kisvárosias lakózónára (Lk) történő módosítását irányozta elő. Az alulhasznosított terület fejlesztése új lakó-, egyházi-, oktatási-, egészségügyi-, szociális-, sport-, a terület rendeltetésszerű használatát nem zavaró hatású kézműipari valamint a helyi lakosság ellátását szolgáló kereskedelmi-, szolgáltató-, vendéglátó funkciók megjelenését jelentheti. A fórumon résztvesz Fehér Éva főépítész.

Bűnmegelőzés

A Szegedi Rendőrfőkapitányság szervezésében 2012 október 12.-én (pénteken) 17 órakor bűnmegelőzési Fórum lesz az újszegedi Gregor József Általános Iskolában. A beszélgetéssel egybekötött előadásnak - melyen részt vesz a szegedi rendőrfőkapitány is - a sajnálatosan továbbélő közbiztonsági problémák adnak aktualitást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.