Sport

Kosárlabda: karnyújtásnyira volt a bravúrtól a Szedeák Szombathelyen

Kosárlabda: karnyújtásnyira volt a bravúrtól a Szedeák Szombathelyen

2012. október 13., szombat
Kosárlabda: karnyújtásnyira volt a bravúrtól a Szedeák Szombathelyen

Csaknem meglett a háromból három a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesének Szombathelyen. Molnár József csapata többször is vezetett a mérkőzésen, ám a végén a jobban koncentráló hazaiaké lett a diadal.

Molnár József

, a Naturtex-SZTE-Szedeák vezetőedzője előzetesen kemény meccsre számított Szombathelyen, s bizony igaza is lett az Új-Zélandról hazatért mesternek. Remekül kezdett csapata, hamar magához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti alakulat, és elsősorban

Csorvási Milán

nagy játékával fokozatosan előnybe kerültek a bajnoki ezüstérmes otthonában. Az első negyed végén ötpontos előny birtokában volt a remekül védekező szegedi alakulat, melynek játéka során mindig sikerült megtalálni az üres embereket és Kiss Zsolték jól ki tudták használni az ellenfél védekezési hibáit is -egészen a második negyed közepéig, amikor fokozatosan zárkóztak fel a szombathelyiek, elsősorban amerikai centerük,

Fey

játéka emelhető ki részükről. Szünetre már hárompontos hazai előnnyel mentek a csapatok. Fordulás után aztán elmenni látszott a szekér, rengeteg eladott labda és pontatlanság jellemezte a szegediek játékát, amit kihasználva a hazaiak el tudtak szakadni egy alkalommal 8 pontra is (43-35), a 24. percben. Ám pillanatok alatt fordult a kocka s rövidesen felzárkóztak Nebojsa Dukicék, a záró játékrészre pedig fej-fej mellett fordultak a felek (53-53). Nagyon agresszívan és okosan kezdett játszani a Szedeák, Tanács Attila triplájával vissza is vette a vezetést a szegedi alakulat, még a 37. percben is 65-69-et mutatott a szombathelyi eredményjelző. Ekkor jött pár kritikus hiba, amit a rutinos ellenfél azonnal kihasznált, a tavaly még Szegeden pattogtató, agilis

Jonathan Levy

és Fey pontjaival egyenlített, az elnyűhetetlen

Kálmán László

büntetőivel pedig már újra vezetett a Szombathely. A sok hiba három percnyi gólcsendre ítélte a Szedeákot, s ezt újabb pontokkal használták ki a hazaiak, így az utolsó perc kezdetére gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A legvégén

Nebojsa Dukic

még elsüllyesztett egy trojkát a hazai gyűrűben, ám ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő. Molnár József alakulatára egy hét múlva, október 20-án, szombaton, 18 órától az újszegedi sportcsarnokban ismét nagy próbatétel vár: az Alba Fehérvár együttese érkezik a Tisza-partra!

Férfi kosárlabda NB I/A 3. forduló:

SZOVA-Trend Optika KC Szombathely - Naturtex-SZTE-Szedeák 75-72 (20-25, 16-8, 17-20, 22-19)

. Szombathely, Arena Savaria, 1800 néző. Vezette: Földházi T., Makovsky Sz., Balog Gy.; ellenőr: Pázsitka

Szombathely:

KÁLMÁN 11, LEVY 16, Will 4, Ivosev 12/3, FEY 16.

Csere:

Harazin 8, Jancikin, Simon 8, Szanati.

Vezetőedző:

Bencze Tamás.

Szeged:

Gilchrist 4, Gurley 6, Kiss Zs. 9/9, DUKIC 18/6, CSORVÁSI M. 18.

Csere:

Vida 2, Csorvási L. 4, Tanács 11/3, Wirth.

Vezetőedző:

Molnár József. Molnár József:

"Ahogyan arra számítottam, nagyon kemény és férfias küzdelem volt, amit a nézők élvezhettek - én is élveztem volna, ha nem a vesztes csapat edzője vagyok. Jók voltunk, de nem voltunk elég jók ahhoz, hogy megnyerjük a meccset. Ez egy kicsit elszomorít, ugyanakkor a mérkőzés nagy részében okosan és taktikusan játszottunk. Sajnos, két vagy három kritikus szituációban nem a megfelelő döntést hoztuk, s így nem sikerült előnnyel menni a végjátékba. Azonban annak ellenére, hogy nem sikerült végül győznünk, ekkor vissza tudtunk jönni a meccsbe, s ez mindenképp örömteli a jövőre vonatkozóan. Meg kell tanulnunk csapatként, hogy az ilyen meccseket meg kell nyerni. Megyünk tovább, semmi különös nem történt, igaz, jobb lett volna ezt is behúzni, s akkor a tabella tetejéről mosolyoghatnánk a világra. Tesszük tovább a dolgunkat, készülünk a következő meccsre!"

A 3. forduló további programja és eredményei:

Alba Fehérvár – Pécsi VSK-PANNONPOWER 73-65 Atomerőmű SE – Zalakerámia-ZTE KK 95-76 Körmend – Soproni KC szombat 73-63 Factum Sport Debrecen – Kaposvári KK vasárnap 18.00 Nyíregyháza KK – TOP COP Security Jászberény vasárnap 18.00

Online közvetítésünk:

40'

Toma-fault. Fey szerez lepattanót. Kolti emeli a triplát, de most nem jön be... Vida faultolja Kálmánt. Időt kérünk. Nehéz, nagyon. Újabb Vida-fault Levyn. Jono mindkét büntit beszórja, 73-69. És Csorvási Milán eladja a labdát! Időt kér a Szombathely. Kálmán bedobja a két büntetőt Gilchrist faultja után, 75-69. Eldőlt. Dudu triplája szép, 75-72 de nem sikerül bravúr, pedig olyan közel volt... A gratuláció azonban így is jár! Szép volt, fiúk!

39'

Will lemegy. Csorvási Milán a meccs egyik legjobbja, most Fey-en harcol ki faultot. Gilchrist közelije pontatlan... Kálmán is ront. Dudu beleáll egy hármasba, nem jó...

38'

Gurley eladja, Fey egyenlít, 69-69. Most nagyon kapkodunk, Gurley eladja a labdát, aztán faultol, Vida váltja. Időt kérünk. Kálmán dobhat kettőt, és mindkettő benn.... 71-69. Will eladja.

37'

Gurley hármast ront, de Kiss Zsolt nem! 65-69! Jono gyorsan farigcsál, 67-69. Sok-sok eladott labda, hullámzik a parkett.

36'

Gilchristnek nem megy most, Csori összeszedi, de Dudu is ront. Fey-é ez a laszti, Levy-é meg a pont... 65-66.

35'

Csorvási Milán a palánk alatt vitézkedik! 63-66! Levy ront, eladjuk aztán a labdát, de Fey keze is megremeg!

34'

Kiss zsolt labdájának szeme van, Dukicnak pedig sasszeme, ez a közeli is benn. Levy válaszol, és ismét Dudu!!! 61-64! Meg tudjuk-e tartani ezt a hajszálnyi előnyt? Ivosev ront, Dudu faultol, Harazin büntetőzik, nem remeg a keze, 63-64.

33'

Levy 1. faultja, aztán Dukic jó középtávolija Kolti passzából! 57-60!!! Toma próbálkozik, aztán Harazin szedi fel a labdáját, és ő már nem ront, 59-60! Hallatlan izgalmak!

32'

Will kosarával ismét a hazaiak vezetnek, de Tanács remek ütemben dobja a kettesét! 57-58! Fej-fej mellett, úgy, hogy Fey nincs is a pályán. Simon fejetlen hármasa lepattan.

31'

Tanács Attila! Micsoda triplával nyitja az utolsó felvonást! 53-56! Izgalmas végjáték lesz! Simon törleszt egy kettessel egy-kettőre, illetve 55-56-ra. Gurley hármasa nem jó, nagy kár! Aztán lepattanót szerez, de eladja.

III. negyed:

53-53 (20-25, 16-8, 17-20)

30'

Nagy Csori a palánk alól teszi fel, ez is jó! 53-51! Simon csap oda Gurleynek, ez is büntető. Mindkettő jó, harap a Cápa! 53-53! Simon próbál triplával javítani, próbál, de nem teszi.

29'

Csorvási Milán oszt ki egy passzt Gilchristnek, pedig általában fordítva szokott lenni, az amerikai bedobja a palánkra felemelkedve, 49-47! Fey azonnal válaszol, majd Dudu harcol ki két dobást! És mindkettő jó! 51-49! Harazin, 53-49.

28'

Csorvási Milán kiegyenlít a palánk alól! 45-45! fey betalál, 47-45. tanács ront, aztán látványosan blokkolja Harazint. Jancikin hármasa elvész a ködben. Fey közelije benn van, 49-45.

27'

Levy is ront. nagyon sok a pontatlan dobás, idegesek a csapatok. A vártnál biztosan nagyobb falat a Szedeák a szombathelyieknek, akik most tanácskoznak is egyet gyorsan. Tájmaut.

26'

Dudu ront egy triplát, Kálmán szedi össze, Jono meg köszöni a passzt, beteszi a ziccert, 45-41. Tanács nem hagyja elmenni a hazaiakat, tempózik, 45-43! Jancikin hármasa lecsordogál, megvan. Vida középtávolija közelstávol sem jó.

25'

Ivosev is elszórja. Kolti emeli a hármast, nem jó, Vida összeszedi és ez már igen 43-41! Feljöttünk pillanatok alatt!

24'

Ivosev hármasa lecsorog, de jön Levy és irgalmatlanul bezsákolja, 43-35, kezd elmenni a szombathelyi csapat. Dudu válaszol egy remek tempóval, 43-37! Fey is és Gilchrist is elszórja a lasztit. Dudu triplája csorog le. Tanács ott van, megszerzi, beteszi! 43-39!

23'

Dudu eladja, Fey-é. Jono tempózna, de rossz. Csorvási Milán szed össze egy lepattanót. Gurley hármast ront, Csorvási Milán meg összeszedi 3. hibáját. Időt kér a Szedeák.

22'

Ivosev hármast ront. Gurley közelit.Toma aztán nem hibáz, 40-35. Ráadásul plusz egy dobással jöhet, az is megvan, hatpontos a hazai előny, 41-35.

21'

Csorvási levente és Vida jön a Szedeáknál. Ivosev közelről, ez baj, 38-33. Gurley faragja, 38-35! Toma eladja Dudunak, Csorvási Milán azonban nem tudja jól feltenni. Egészen kiegyenlítettek a statisztikai mutatók: 20-20 lepattanó mindkét oldalon, eladott labda 8 illetve 9, jóllehet a miaink 6-szor szerezték meg, az ellenfél csak 4-szer. Több a triplakísérlet, 12-ből 3 süllyedt, az ellenfélnél 7-ből 1. Ott 9 assziszt van, itt 7, Kálmán és Gilchrist egyaránt háromszor osztott pontot érően.

Nagyszünet:

36-33 (20-25, 16-8)

20'

Fey is ront, Gilchrist is ront. Simon nem, 35-33. csorvási Milán faultja után az első hazai büntető jöhet, Kálmán elsőre ront, másodikra nem, 36-33. Kolti küldi el messziről, rossz, még Kálmán próbálkozik, szerencsére ez sem jó.

19'

Gilchrist hibáz el egy közelit, Simon szedi le, indítja Fey-t az is benn a zsákban... 33-31. Csorvási Levente azonnal egyenlít egy remek tempóval! 33-33!

18'

Fey-re mondhatnánk, "jó fej", mert kihagy egy közelit a kedvünkért. Dudu távoli hibája már kevésbé tetszetős. Gilchrist eladja, Simon egyenlít, 31-31.

17'

Wirth is már pályán, rotál a Szedeák. Dudu is ront egy triplát. Simon töri meg a gólcsendet, bánatunkra, 29-31. Dudu eladja, aztán faultol.

16'

Vida adja el a labdát. És még több hiba: csapong a játék, időt kér Molnár József. Kölcsönösen eladott labdák, nagy rohangászás. Kálmán dobása jön le a palánkról.

15'

Gurley közelről, de a Cápa is hibázhat. Dudu összeszedi és javít, 27-29! Ivosev hármasa nem megy be, Gurley-é a labda. Gilchrist váltja a Cápát. Tanács meg az álmainkat valóra, mert ott a jó tempó és már 27-31! Will ront.

14'

Kiss zsolt jön vissza, meg a Szombathely is, Will közelről egyenlít 27-27. Szanati jött be, ő adta a gólpasszt.

13'

Levy és Tanács is ront egy-egy tempót. Gurley is pontatlan középtávolról. tavaly sokszor örültünk neki, most azonban nem: Toma-tripla, 25-27.

12'

Vida próbálkozik hármassal, nem jó ez sem. Aztán Ivosev, ez is rossz. Csorvási-show: Milán felteszi, nem jó, Levente összeszedi, javít! 22-27! Gilchrist összeszedi Jono lepattanóját, Tanács azonban hármast ront elől.

11'

Toma-tempóval indul a negyed, 22-25. Gilchrist trojkája nem jó, Tanácsé a lepattanó, de nem tudjuk megtartani.

I. negyed:

20-25 (20-25)

10'

Levy ront, aztán Gilchrist jön, de ő hibátlan, 20-25! Csorvási Levente a pályán Kolti helyett. Gilchrist megszerzi, de Vida eladja most a labdát, Jono dob messziről a dudaszó előtt, nem jó.

9'

Csorvási Milán eddig a nyerőemberünk, a Nyíregy ellen sokat hibázott, most alig! 18-20 a közelivel! Harazin teszi fel a palánk alatt, ez is benn, 20-20. Kiss zsolt! Micsoda tripla ismét, 20-23!

8'

Hibák sora, Gurley és Harazin egyaránt képtelen most pontosan célozni. Csere: Vida jön be a mieinknél, Gurley pihen. csorvási Milán, 16-18, kálmán azonnal válaszol, 18-18.

7'

Rossz dobások sora mindkét oldalon, Csorvási Milán, Dukic és Fey sem tud a gyűrűbe találni, aztán az amerikai mégis, 14-16. Levy zsákol és egyenlít, 16-16.

6'

Főszerepben Dukic és Ivosev. Utóbbi eladja, előbbi triplázik, majd Toma közelije után Dudu szórja el a labdát, 12-16.

5'

Levy dob, lejön, ott van fey, bezsákolja, hatalmas taps a válasz a lelátóról, 10-11. Gurley közelijét nem ünneplik, de mi annál inkább örülünk! 10-13!

4'

Fey eladja, Gilchrist megszerzi, Csorvási most ront. Aztán Kálmán labdájának szeme van Fey teszi be a gyűrűbe, 6-8. Kiss zsolt hármasa lejön, Levy ziccere azonban nem marad ki... 8-8. Hoppá! Kolti elengedi a távolit ismét, most aztán rojztolja a hálót! 8-11!

3'

Toma teszi fel, rossz, Dudu szedi le, Gurley passzol, és Csorvási Milán ismét! 2-6! Kálmán triplázna, de még nem melegedett be a keze. Gilchrist kap egy jókora sapekot. Kálmán közelijével 4-6. És ismét Gilchrist és ismét Csorvási Milán! 4-8! És még egy dobás jöhet a fault miatt, de kimarad.

2'

Gurley paszát a nagy Csori teszi fel, 2-2! Ivosev gyenge kísérlete után Gilchrist faultol, majd eladja a labdát. Nincs baj, Fey ront. Csorvási Miláné a lepattanó, s nem sokkal később a két pont is, 2-4!

1'

És akkor feldobás, elhozzuk! Csorvási Milán máris próbálkozik egy közelivel, de nem jó. Dukic faultolja Tomát, aztán Kálmán sikeres ziccere, 2-0.

18.00:

Kicsit csúszunk, még most kezdődnek a bemutatások.

17.50:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Rövidesen kezdődik a nagy meccs, javában melegítenek a felek az Arena Savariában. A Szedeák régebbi tagjai külön üdvözölték Jonathan Levyt és Tomislav Ivosevet, hiszen tavaly még csapattársaik voltak. A kiváló szerb és amerikai légiósra azonban a nyáron lecsapott a bajnoki ezüstérmes, így ma este igencsak nehéz ellenfelekkel kerülnek szembe a mieink.

A várható kezdőötösök:

Szombathely:

Kálmán, Levy, Will, Ivosev, Fey

Szeged:

Gilchrist, Gurley, Kiss Zs., Dukic, Csorvási M.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.