Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: Pick-győzelem eksztázisban a Veszprém ellen (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Egészen elképesztő hangulatú találkozón remek átlövő-, és felülmúlhatatlan kapusteljesítménnyel, hét góllal verte a Pick Szeged a veszprémi szupercsapatot vasárnap kora délután, Újszegeden.

Az elmúlt hetekben a Bajnokok Ligájában nyújtott gyengébb teljesítménye miatt számos kritikát kapó Pick Szeged legvérmesebb szurkolói aligha gondolták vasárnap délben, hogy sporttörténelmi győzelmet aratnak kedvenceik az örök rivális elleni presztízscsatában. Igaz, a hétfőn a csapatnak üzenő B-közép ezúttal nem is a Skaliczki László mesteredző vezette gárdát vette célba, hanem a vendégek szegedi nevelésű világklasszis átlövőjét, a számos spanyolajkú kézilabdázóval együtt a nyáron Veszprémbe igazoló Nagy Lászlót. Az ultrák előbb “A szíven szúrt város!!! ‘Számomra csak a Barcelona és a Szeged…’ 2011. 11. 27.” feliratú nagyméretű molinót – rajta egy Pick logóval és egy beszédes Nagy László karikatúrával – feszítették ki előbb szektorukban, majd a szomszédos részen jelent meg egy másik transzparens “Grande Laszlo! Szorított a spanyol csizma / Lecserélted Navracsics papucsra” kiírással. A fergeteges, idén kétségkívül a leghangosabb szurkoláshoz ez meg is adta az alaphangot, ráadásul a Veszprém és a magyar válogatott csapatkapitányának a bemutatástól kezdve, minden megmozdulását, nevének valamennyi említését heves füttykoncert kísérte…

A horvát Alen Blazevic góljával indult a találkozó, majd fordítani tudott 2-1-re a bakonyi alakulat, majd vezettek 3-2-re is – mint később kiderült, a találkozón ekkor voltak utoljára előnyben Iváncsik Tamásék. A folytatásban ugyanis parádézott a Pick Szeged. Mikler Roland a kapuban ellenállhatatlannak bizonyult, mágnesként vonzotta magához a veszprémi átlövéseket, és úgy általában a legtöbb vendégkísérletet. Ezzel párhuzamosan támadásban az olimpiai ezüstérmes svéd Jonas Larholm illetve a szlovák válogatott Fero Sulc nyújtott klasszis átlövőteljesítményt, a gyenge napot kifogó Mirko Aliloviccsal szemben, akinek ezúttal csak ritkán volt szerencséje. 12-6-os állásnál a 18. percben a veszprémiek spanyol trénere Carlos Ortega időt is kért, s a chilei-olasz Marco Oneto és Nagy László találataival zárkózni is tudtak a vendégek, ám a hazai időkérést követően háromnál közelebb nem tudtak kerülni a briliáns védő- és kapusteljesítményt nyújtó, telt ház előtt gálázó Picknek. A vendégeket Nagy góljai vitték hátukon, valamint alkalmanként a rendkívül tehetséges iráni ifjú, Iman Dzsamali tudott betalálni, de ez is csak arra volt elég, hogy szünet előtt 16-14-re, két gólra jöjjenek fel. Sulc kiváló egyéni megoldását követően így is háromgólos hazai vezetéssel mehettek pihenőre a felek (17-14).

A második játékrész elején 20-17-ig tartotta a lépést a Veszprém, aztán meglódult a Pick. Mikler változatlanul sziklaszilárdan, a védelem pedig betonkeményen állt a helyén, s amikor már Nagy lövései sem jutottak túl a valóban eksztázisban védő hazai hálóőrön, egyre hitehagyottabbnak tűnt a vendég alakulat: a 37. perctől a 45. minutáig nem tudtak betalálni, miközben ötöt kaptak (25-17). A játék képe alapján ekkorra dőlt el a meccs, amely előtt csodával határosnak lehetett tekinteni egy esetleges szegedi győzelmet a BL-ben megállíthatatlanul menetelő Veszprémmel szemben, ám ekkor már nekik lett volna szükségük csodára, hogy fel tudjanak állni. A továbbiakban állandósult a hat-hét gól különbség, látszott, hogy Császár Gáborék is belátták eddigre, hogy ez a hajó már elment. A végén még kis parádéra is futotta – persze, ilyen teljesítmény mellett mi másnak is tekinthetnék a meccs egészét, ha nem parádénak? – Vadkerti Attila, a hazaik csapatkapitánya látványosan ejtette át Alilovicot, miközben felállva tapsolt és ünnepelt a több mint háromezer szurkoló a szuperderbit 31-24-re megnyerő Pick Szegednek, amelynek ezen a délutánon szinte minden bejött.

Így most már csak egy száz százalékos csapat van a hazai bajnokságban, s a Pick egyedül vezeti a tabellát. A veszprémieknek a kiírás szerint jövő február 27-én lesz lehetőségük a visszavágásra otthon, hivatalosan 18 órától, ám mivel várhatóan televíziós közvetítés is lesz, aligha valószínű hogy ezen az egyébként szerdai napon tartják a meccset, különösen, hogy a Pick berlini BL-túrája február 24-re van beírva a naptárban. Zubai Szabolcsék legközelebb pedig november 7-én, szerdán 18 órától játszanak bajnoki meccset, ugyancsak itthon, az Orosháza egységét fogadva.

Férfi kézilabda NB I 9. forduló:

Pick Szeged – MKB Veszprém 31-24 (17-14)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3500 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Pick Szeged: MIKLER – Prodanovic 1, Zubai, Ancsin 3, Blazevic 3, LARHOLM 8, Vadkerti 2. Csere: Tatai (kapus), SULC 8, Balogh Zs. 1, Buday 1, Pribanic 4, Kekezovity. Vezetőedző: Skaliczki László.
Veszprém: Alilovic – Iváncsik T. 2, NAGY L. 7, Chema Rodriguez, Sulic 3, Terzic 2, Iváncsik G. Csere: Fazekas (kapus), Oneto 1, Dzsamali 4, Császár 3, Ugalde 1, Gulyás 1. Vezetőedző: Carlos Ortega.
Hétméteres: 2/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 10 perc, ill. 8 perc.

Skaliczki László: “Ez az összecsapás is igazolta, hogy a Pick és a Veszprém derbijei mindig nagy rangadók. Az utóbbi időben számos kritika ért minket, de nagy öröm volt ma megérni azt, hogy egyénenként és csapatban is nagyot nyújtottak a fiúk. Rengeteg munkánk volt ebben a diadalban, rengeteget jelent, hogy ennyire élvezték a játékot a játékosaim. Gratulálok a csapatomnak!”

Carlos Ortega: “Összességében mind védekezésben mind támadásban jobbak voltak a szegediek. Nagyon fontosak ahazai meccsek, fel kell rájuk készülni, a Szegednek most sikerült.”

Mikler Roland: “Nagyon boldog vagyok, hogy egy nagyon fontos meccset nyerhettünk meg hazai pályán. Valóban jól jött ki a lépés, önbizalmat kell adjon a bajnok legyőzése hazai pályán. Az egész csapatnak gratulálnom kell, nagyot játszottunk ma!

Schuch Timuzsin: “Gratulálok a Szegednek, valóban a játék minden elemében felülmúltak minket. Szomorú, hogy a Bajnokok Ligájában nem ment így a csapatnak, mint ma. Alaposan felkészültünk taktikailag is a meccsre, azonban nem tudzuk megoldani azokat a feladatokat, amelyeket megbeszéltünk.”

Online közvetítésünk:

60′ Indul a busszal köszönnek el a hazaiak, miközben Balogh is betalál! 31-24! Mikler még kivédi a vendégek összes szemét, visszaszámlálás és VÉGEEEE!!!!

59′ Dzsamali, 30-24. Folyamatois a taps, zúg a Szép volt fiúk!, még másfélperc vissza.

58′ Jöhet a Veszprém, csendesedik az aréna, Sulic góljánál sincs ünneplés, 30-23. Időt kér a Pick.

57′ Lassan feláll a támadó alakzat, törlés, majd fölé.

56′ Ancsin óriási lövése, fölé. Mikler szokásos bravúrja.

55′ Mikler óriási védése! Parádé: Vadkerti ejti át Alilovicot, 30-22, aztán felharsan a rigmus: Indul a busz!

54′ Ancsin aztán kimegy két percre, a hetesre meg Tatai jön, miközben az X-akták zenéje szól… Császár a vonalon, belövi, 28-22. Blazevic is elképesztő, épp csak visszajön, 29-22.

53′ Sulic beállóban tisztán, fölé durrant. Ancsin fut keresztbe, majd gondol egyet és kapura lő, 28-21.

52′ Kekezovity fejbe lövi Alilovicot. Blazevic a negyedik ember, akiben elakad Dzsamali, kettő perc. Nagy értékesíti az előnyt, 27-21.

51′ Már rég passzív a veszprémi támadás, de még hagyják. Mikler véd!!! Nehéz megmondani ki a meccs embere: Mikler, Larholm, vagy Sulc?

50′ Időt kér Skaliczki László! Pribanic tarthatatlan, 27-20! Az utóbbi években utoljára 2007-ben nyert egynél többel a Pick, akkor ősszel Szegeden 35-30-ra. Most úgy néz ki ismét történelmet ír a csapat.

49′ Most Sulc szaggatja a hálót! Ma reménye sincs a Veszprémnek, ez szegedi nap! 26-19! Sulic kozmetikáz, 26-20.

48′ Dzsamali simán ellövi, mellé. Jöhetünk! Hatalmas szurkolás.

47′ Larholm menti a labdát, Alilovic véd a hazai lövés után.

46′ Sulcot sáncolják le, aztán nem szerez labdát a piros csapat, mert marad nálunk. Hiba, Dzsamali viszont nem hibáz, 25-19.

45′ Semmi nem jön össze a vendégeknek, most is mellé, de marad náluk. Chema Rodriguez és Pribanic kap két-két percet. Császár lövi a hetest, 25-18.

44′ Larholm lassú labdája, mintha zsinóron húznák, és ez is benn! Ma minden bemegy! 25-17! Fazekast kéri a veszprémi tábor.

43′ Pribanic labdát lop, végig viszi, 24-17!!! Miklert élteti a szurkerhad egy emberként, elképesztő bravúr ismét!

42′ Pribanic harcol ki hetest. Larholm ismét belövi! 23-17! Verjük a Veszprémet! Ismét hat közte, időt kér Ortega.

41′ Hitehagyott a Veszprém, Mikler védése sem javítja a bakonyi hangulatot.

40′ Balogh ismét belemegy középen. Kemény hazai védekezés. Nagy László löketét Mikler fogja, Larholmét nem lehet!!! 22-17!

39′ Ugalde a szélről mellé. Hatalmas szurkolás tölti be a csarnokot!

38′ Ancsint birkózzák le, majd Vadkerti szélről száll be, a rövidre húzza vissza, 21-17!

37′ Terzic azonnal gólt szerez az indítás után, 20-17.

36′ Larholm újabb nagy gólja! 20-16! Vadkerti labdát szerez, Balogh belemegy…

35′ Oneto és Zubai páros kiállítása. Iváncsik Tamás a hosszú akció végén, Mikler véd!

34′ Vadkerti bállóban, beesik a hatosra emberével. Aztán elveszik, Gulyást indítják, lezserül Mikler lába alatt tenné a kapuba a lasztit, de zár Roli!

33′ Sulc lövése akad meg, de így lesz jó, 19-15! Nagy nagy füttykoncertet kap, mint eddig mindig a meccsen, 19-16. Gyakorlatilag ő tartja a lelket a Veszprémben.

32′ Gulyás 18-15. Hosszas Pick támadás. Prodanovic lenn marad, rosszul lépett. Rossz hír, aláfordult a jobb boka, úgy kell levinni.

31′ És akkor kezdjük a második félidőt! A Pick kezdi, reméljük góllal! Sulc nyitja a gólzsákot, remek átlövéssel, 18-14!

SZÜNET!

30′ Sulc 12 méterről indul, bekígyózik a falba és kilövi a jobb alsót! Mikler még véd, 17-14 a félidő!

29′ Nagy László, 16-13. Fütty. Csalódott moraj a hazai attak végén. Császár gólját veszprémi üdvrivalgás köszönti, 16-14.

28′ Ugalde válaszol, 15-12. Sulc, a felvidéki tüzér szomorítja a horvát kapust, meg a bakonyi szíveket! 16-12!

27′ Nagy bejátszása rossz, de Ugalde megszerzi, szélről lő, véd Mikler! Óriási formában a hazai kapus. Buday is gólt lő! 15-11!

26′ Iváncsik Tamás indul, 14-11. Nagy László labdát szerez. Kicsit összeszedte magát a Veszprém.

25′ Dzsamali a perzsa ősök minden dühével suhint, Mikler könnyedén védi a középre tartó villámot. Elől újabb hiba.

24′ Iváncsik Tamás tanácstalanul középen, aztán elrontja. Elől mi is.

23′ Passzív a Veszprém, el is adják, de nincs lerohanás. Ancsin löketét sáncolják, Larholm szerzi meg a földön, de elszedik. Mikler véd!

22′ Scvhuchot állítják ki. Dzsamali gázolja le a három fejjel alacsonyabb Pribanicot. De Császár így is betalál, emberhátrányban, 13-10. Zubai hetest harcol ki, Larholm vágja be! 14-10!

21′ Nagy László bepöccenhetett a füttykoncerttől, már zsinórban a harmadik gólja szaggatja a hazai hálót. Pribanic válaszol középről, 13-9!

20′ Pribanic földharcol a lasztiért, nincs meg. A füttykoncert magáért beszél, Nagy László talál be, 12-8. Időt kér a Pick. Ancsin lő hatalmas felsőlécet, ami Alilovic fejére pattanva pattan ki.

19′ Veszprémi roham és Mikler ismét véd. A hazai támadás fejetlen rohanás most, Alilovic véd. Oneto lerohan, 12-7.

18′ Mikler spárgáz, az ellenakciónál üresbe fut Blazevic, kapja a lasztit, be is veri! 12-6! Időkérés! Szakadatlan a hazai szurkolás, gálahangulat!

17′ Larholm próbál beforogni, megfogja a fal, aztán Alilovic véd, de a kipattanón ott a svéd! 11-6! Elképesztő!

16′ Nagy László 10 méterről emelkedik, megpattan, de Mikler visszaér és hárítja a hulló falevelet. Eksztázisban játszik a Pick!

15′ LARHOLM!!! Micsoda gól! A legszebb svéd tüzérhagyományokat idézve, csípőből fel a “ficakba”! 10-6!

14′ Ancsin keze is sül, elképesztő erővel indítja a rakétát, meg sem áll a hálóig! 9-5! Időt kér a Veszprém! Közben már a lépcsők is csordultig tele nézőkkel, tényleg nincs szabadon egy tenyérnyi hely sem. Dzsamali mutatkozik be Szegednek, 9-6.

13′ Sulc keze sül harmadszor! 8-5, Alilovic nagyon mérges. Mikler Terzicet most fogja!

12′ Eksztázisban játszik mindkét csapat, már labdát szerezne a Pick, de visszafújják, Terzic aztán betalál, 7-6.

11′ Ancsin lövését eltöri a blokk, aztán Fero Sulcét csak a háló tudja fogni! 7-4!

10′ Hetes, Iváncsik Tamás, felsőléc, Körte azonnal megszerzi! Óriási a hangulat, egy emberként zúg a Pick Szeged!

9′ Kompenzálnak, most Blazevic megy ki, Nagy László ki is használja, 5-4. larhol átlövéssel válaszol! 6-4!

8′ Prodanovic ziccert ront, Vadkerti összeszedi, újra Rajko, 5-3!

7′ Nagy nagyon messziről, Mikler véd. Ancsin is átlő, neki jobban megy! 4-3!

6′ Sulic ezúttal, 3-2 oda. Utána Sulc pattint, 3-3!

5′ Iváncsik Tamás hátrányból is betalál, 1-2. Elől újabb hiba, Mikler hárít az ellenrohamnál. Jonas Larholm száll az egekbe! 2-2! Óriási a hangulat, óriási a feszültség is!

4′ Sulicot nem szeretik errefelé, kiállítást kap, meg nagy tapsot hazai részről. A bírók amit meg a veszprémiektől kapnak… azt inkább nem idéznénk… Elszúrjuk az akciót.

3′ Nagy László egyenlít, éltetik egyik oldalon, szidják a másikon. 1-1.

2′ Ancsin fölé durrant. Zúg az Építők, miközben rohamoznak a bakonyiak. Sulic fordul le és lövi szét a kapufát. Indul a Pick, Blazevic betalál! 1-0!

1′ Mikler hatalmas védésével indul a szupermeccs! Sulc a pályán máris, támad a Pick!

12.20: A bemutatásnál Nagy László neve hallatán heves füttykoncert hazai részről. Sulicot sem felejti a szegedi közönség., ő is kap egy szelídebb adagot… Aztán a hazai neveknél állandósul a szegedi tapsvihar, meg a többi zajkeltő szurkoló alkalmatosság kakofóniája. “Grande Laszlo! Szorított a spanyol csizma / Lecserélted Navracsics papucsra” – ez nem a B-közép transzparense, hanem a J szektoré. Közben megtelt a hazai B-közép szektora is.

12.15: Kifut a Pick, kezdődik a felkonf is. A vendégeket még várjuk. A kereteket böngészve feltűnik, hogy Czina József neve nincs a listán, sérülés miatt ő ma nem lép pályára. A szíven szúrt város!!! “Számomra csak a Barcelona és a Szeged…” 2011. 11. 27. – ez áll a hazai B-közép mai transzparensén egy Nagy László karikatúra és az új Pick logó társaságában…

12.10: Vannak még foghíjas sorok, a hazai B-középben is. A csapatok levonultak korábban, most már bemutatáshoz sorjáznak, a zene is abbamarad. Ami viszont kevéssé szívderítő látvány szegedi szemmel, hogy a vendégdrukkerek elpirosítják szektorukat és szakadatlan hallatszik hangjuk, míg a hazai ultrák részlege meglehetősen félházas, jóllehet szegedi szurkolókkal van tele a lelátó.

12.00: Gyűlnek a nézők, telnek a szektorok, közeleg a beígért telt ház. Hamarosan egy gombostűt sem lehet majd leejteni.

11.50: A hazai B-közép első fecskéi is ott állnak már a dobok mögött. Fel is dübörögnek a vendég dudákra válaszul, elképesztő hangpárbaj várható a meccsen.

11.40: Kijött melegíteni a teljes Veszprém, a piros drukkerhad már hangol is. A hazai szurkerek is érkeznek, lassan telnek a szektorok.

11.35: A veszprémi kollégától megtudtuk, mintegy 250 vendégdrukkerre lehet számítani, tehát a szektor bőven meg fog telni. Az már biztos, hogy fergeteges hangulat lesz!

11.30: A Pick honlapja összeszedte az elmúlt hét idény, a két gárda közötti nem kevesebb mint 38 összecsapásának eredményeit. A lista:
2005–2006, Szegeden: 27–24, 31–21, 27–23.
Veszprémben: 21–28, 25–33, 32–36, 29–27.
2006–2007, Szegeden: 29–24, 25–22, 25–23.
Veszprémben: 23–35, 30–31, 26–39.
2007–2008, Szegeden: 35–30, 33–32.
Veszprémben: 24–32, 26–33, 24–34.
2008–2009, Szegeden: 26–30, 24–25.
Veszprémben: 24–29, 28–35, 29–30.
2009–2010, Szegeden: 30–36, 24–25.
Veszprémben: 26–34, 31–41, 28-40.
2010–2011, Szegeden: 35–35, 20–33.
Veszprémben: 23–40, 26–33, 20–22.
2011–2012, Szegeden: 24–23, 24–23.
Veszprémben: 28–33, 22–33, 21–29.

Összességében szegedi szempontból 11 győzelem, 1 döntetlen és 26 vereség. Reméljük, ma javulni fog a mérleg!

11.25: A veszprémi B-közép előőrse már elfoglalta helyét az F szektorban, egyelőre nagyjából 20, pirosba öltözött Építők-drukkerről van szó. A csarnokban és környékén megerősített rendőri jelenlét van egyébként.

11.20: A pályán kedélyesen beszélget Vadkerti Attila a két Iváncsikkal, Pribanic és Prodanovic is melegít, akárcsak a másik oldalon Sulic és Alilovic.

11.15: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportcsarnokból, ahol rövidesen kezdődik a szuperrangadó!

Beharangozónk itt olvasható!

Hirdetés

Kommentek

Sport

Kemény meccsre számít Kelemen Balázs

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ismét kemény mérkőzés előtt áll a Vásárhelyi Kosársuli, igaz nem a bajnokságban kell majd bizonyítania a kék-sárgáknak. A Hepp-kupában ugyanis a B csoport alsó házában szereplő, ám egyáltalán nem lebecsülendő Salgótarján otthonába látogatnak vasárnap 17 órakor. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Sport

Szegedi lehet az év női sportolója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Három szegedi is van a jelöltek között.

Tovább olvasom

Sport

A Békák és a Delfinek is úsztak a főpróbán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A nagyobbak 100 méter vegyest úsztak, a kisebbek pedig 50 méter mellen tették magukat próbára. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Aktuál