Egyetem

Gyakorlatorientált az SZTE vásárhelyi agrárképzése

Gyakorlatorientált az SZTE vásárhelyi agrárképzése

2012. október 1., hétfő
Gyakorlatorientált az SZTE vásárhelyi agrárképzése

A mezőgazdaság és az agrárképzés fejlődése összefügg – mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési minisztérium helyettes államtitkára az SZTE MGK jubileumi ünnepségén.

50 éves a vásárhelyi felsőfokú agrárképzés: jubileumát ünnepelte október 1-jén a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mezőgazdasági Kara (MGK). „A vásárhelyi gazdák gyermekeik taníttatására 1896-ban alapított alsófokú iskolája mára a szegedi universitas egyetemi karává nőtt” – méltatta az elődök teljesítményét és a hagyományok erejét ünnepi köszöntőjében

Bodnár Károly

dékán. A fél évszázada felsőfokúvá vált intézmény neve és fenntartója többször is változott, ami jelzi a hazai felsőoktatás átalakulási fordulatait. „A felsőoktatás mai helyzetében egy biztos: a bizonytalanság” – jellemezte a jelenlegi helyzetet

Szabó Gábor

akadémikus. Az SZTE rektora szerint a vásárhelyi egyetemi kar rangját az itt végzett szakemberek felkészültsége adja.

Almási István

vásárhelyi polgármester köszöntőjében a megélhetés biztonságát adó föld megtartó erejét méltatta, miközben kiemelte: a pillanatnyilag ötszáz hallgatót oktató kar gyakorlatorientált, versenyképes tudást biztosít. Prioritásként kezeli a mezőgazdaságot a kormány – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára.

Feldman Zsolt

kifejtette: sikeres és erős agrároktatás az alapja a mezőgazdaság fejlődésének. Mintaszerűnek tartja, hogy a régió adottságaira épít, a gyakorlatot állítja középpontba az SZTE vásárhelyi agrárképzése. Az SZTE MGK jubileumán – a vásárhelyi városháza dísztermében tartott ünnepi kari tanácsülést követően – emlékfát ültettek, agrár- és iskolatörténeti kiállítás nyílt. Kedden projektbemutatókkal folytatódik az évfordulós rendezvény - tájékoztatott az SZTE Média Centruma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.