Közélet

Tudományos és üzleti piknik a TIK parkjában

Tudományos és üzleti piknik a TIK parkjában

2012. szeptember 19., szerda
Tudományos és üzleti piknik a TIK parkjában

Látványos, interaktív kémiai-fotonikai kísérletek, játékos feladatok, IT fejlesztők, fiatal vállalkozók, robotika, hot-dog, nyeremények, zene és minden, ami egy jó piknik hangulathoz kell. Az Európai Együttműködés Napja alkalmából szeptember 21-én délután Tudományos és üzleti pikniket rendeznek az SZTE TIK melletti parkban.

Tudományos és üzleti piknikre, a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program által támogatott SCIENTSTU projekt záró rendezvényére várják az érdeklődőket. Interaktív kémiai és fotonikai kísérleteket mutatnak be, a kíváncsi látogatók akár saját maguk is kipróbálhatják a látványos kísérleteket a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ melletti parkban (Szeged, Ady tér 10.) szeptember 21-én (pénteken) 14-től 18 óráig. Ízelítő az izgalmas és ingyenes programból: Vezúv vulkán kitörése Szegeden, láthatatlan tinta, hab party, Szaturnusz fa, zselégyöngy készítés, tűz nélkül gyulladó gyapjú, és sok más látványos kísérlet. Színek kavalkádja, Bontsuk színeire a napfényt!, fényinterferenciai kísérletek lézerrel, egyszerű optikai kísérletek, „Szuperlézer” Magyarországon: bemutatkozik az ELI Program. Mindezen kívül lesz Junior Achievement, és IT Tech sátor. A pikniket magyar és román zenei fellépők kísérik különböző zenei műfajban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.