Közélet

Trambulinról a nyeregbe pattantak a Gyálaréti Falunapon + FOTÓK

Trambulinról a nyeregbe pattantak a Gyálaréti Falunapon + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő
Trambulinról a nyeregbe pattantak a Gyálaréti Falunapon + FOTÓK

Immáron 13. alkalommal tart falunapot Gyálarét: a rendezvénynek otthont adó Borostyán birtokon a kicsiket ugrálóvárral, lovaglással és kézműves-foglalkozásokkal, míg a nagyobbakat koncerttel és előadással várták a szervezők.

Már a hivatalos megnyitó megelőzően, kora délelőtt birtokukba vették a Borostyán birtokon felállított ugrálóvárat és trambulint a gyerekek, akik a nagy játékban kimelegedve még a felhők mögött bújócskázó nap miatt sem fáztak. Számos színes program várta még vasárnap a 13. Gyálaréti Falunapra kilátogatókat, a sportprogramok mellett koncertek, előadások és könyvbemutató is szerepelt a programfüzetben.

Senki sem akart otthon maradni

"Már több, mint egy évtizedes hagyománya van a Gyálaréti Falunapnak, ahol a falu apraja-nagyja megmutathatja tudását. Az óvodások műsorától kezdve a néptáncosok és zenészek előadásáig igyekeztünk úgy összeállítani a programkínálatot, hogy senki se akarjon otthon maradni" - árulta el portálunknak a rendezvényt is megnyitó

Hüvös László

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, hozzátéve: korábban is nagy sikere volt a falunapnak, bíznak benne, hogy a kellemes kora őszi idő ezúttal is több száz embert kicsalogat majd.

Elsőként a gyálaréti óvoda növendékei léptek a színpadra énekes játékukkal, majd őket Ménesiné Barta Valéria természetgyógyász előadása követte, aki a minket körülvevő, természetben is fellelhető növények gyógyhatásáról tartott előadást. Vass István Péter könyvbemutatójában az alkoholfüggőség leküzdéséről beszélt, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági csoportja pedig kerékpáros ügyességi versenyt tartott a kisebbeknek. Ördög Ferenc szabómester magángyűjteménye egy régi, kihalóban lévő mesterséget mutatott be, Valkonyné Kelemen Ildikó pedig a térség nevezetes növény- és állatvilágát mutatta be az érdeklődőknek. Délután néptáncbemutatóval és bórkóstolással folytatódott a rendezvény, este a Mák együttes adott koncertet, majd hat órakor birka-, pacal- és marhapörkölt várta az éhes hasakat. Ha az ugrálásba nem fáradtak eléggé ki, lovaglásra és kézműves munkákra egész nap várták az ifjú jelentkezőket. Utóbbinál a gyerekek saját maguk készíthették el ajándéktárgyaikat, virágot hajtogathattak, ékszereket és dísztárgyakat alkothattak ügyességüket és kreativitásukat latba vetve. "Ebédre megyünk csak haza, úgy terveztük, hogy egész nap kint leszünk. A srácokat nehéz kihívni az ugrálóvárból" - mondta a fiaira váró Pozsár Róbert. A gyálai család évek óta rendszeresen kijár a rendezvényre, a gyerekeknek nagy élményt jelent, főleg a lovaglás tetszik nekik, hiszen ezt leszámítva kevés alkalmuk van, hogy nyeregbe szállhassanak. A kicsik gyorsan megtalálták a társaságukat a többi gyerekkel, és a birtokot "őrző", rendkívül barátságos pulikutyának is bőven jutott a simogatásból ezen a napon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.