Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: lerohanta a Szedeákot a Kecskemét + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Harmadik felkészülési mérkőzését idehaza vívta a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárlabdacsapata, mely az NB I/B-re nevezett, ám roppant erős, jelenlegi és korábbi válogatottakkal felálló Kecskeméti TE KK-t látta vendégül.

A felkészülési mérkőzés első felében fej-fej mellett haladtak a csapatok. A látogatók szerezték az első kosarat Pongó Martin betörése után, majd a szegediek hátvédje, Troy Brewer gyorsan elsüllyesztett három trojkát, melyek révén rövid időre hat-hét pontos hazai előny mutatott az eredményjelző, ám Sztojan Ivkovics villámgyors és összeszokott alakulata hamar eltüntette a különbséget. A nagyszünetben 53-52-re vezettek a kecskemétiek. Egyik fél védekezése sem működött igazán, a mieink sajnos képtelenek voltak mit kezdeni Wittmann Krisztián, a két Pongó, Martin és Máté, valamint Mészáros Máté egyéni akcióival. Támadásban ekkor Brewer mellett Csorvási Milán centerjátékát lehetett dicsérni. (Apropó, palánk alatti harcosok: a krónikához tartozik, hogy öt faultnál ezúttal nem kellett kiszállni, hiszen ha így történik, Bencze Zoltánra a 16. perctől nem számíthatott volna Ivkovics mester, így viszont végig a pályán lehetett – el is követett vagy tucatnyi szabálytalanságot…)

A fordulást követően leblokkolt a Szedeák: a vendégek meg tudtak lépni a harmadik negyedben, s előnyüket egészen 15 pontig hizlalták (33. perc: 64-79). Ekkor a Tisza-partiaknál már nemcsak a védekezés akadozott, de a támadással is komoly problémák akadtak: sorra adták el a labdákat Vidáék, dekoncentráltnak tűnt a játékuk, számos akciót igazi helyzet nélkül akartak befejezni – jobbára sikertelenül… Eközben a kecskemétiek mezőnyemberei ott folytatták a száguldozást, ahol abbahagyták, ügyesen látták meg a Szedeák-hálón tátongó lyukakat, s ha már észrevették ezeket, éltek is a lehetőségekkel. A záró játékrészben elsősorban Csorvási Milán tanári kosarainak köszönhetően még felzárkózott Molnár József együttese (38. perc: 80-84), ám fordítania már nem sikerült, a látogatók 88-82-re nyertek.

Ami a mieink további programját illeti, a jövő héten előbb viszonozzák Bencze Zoltánék látogatását, s szeptember 18-én (kedden) este 18.30-kor a hírös városban is megmérkőznek a Kecskeméttel, azt követően pedig temesvári túrára utaznak. Kiss Zsolték pénteken este és szombaton délelőtt is összecsapnak a kiváló erőkből álló BC Temesvár gárdájával, a 2011/12-es román első osztályú bajnokság ezüstérmesével.

Felkészülési kosárlabda-mérkőzésen:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kecskeméti TE KK 82-88 (28-27, 24-26, 10-22, 20-13). Újszegedi sportcsarnok, 200 néző, vezette: Varga, Vadász, Vezsenyi.
Szedeák: Sims 4, Brewer 20/18, Kiss Zs., Dukic 10/3, Csorvási M. 17. Csere: Tanács 9/3, Vida 7, Csorvási L. 7/3, Hájer 3/3, Jakab P. 5/3, Varga D., Wirth. Vezetőedző: Molnár József.
Kecskemét: Pongó Martin 18/3, Mészáros 17/6, Pavlovics 5/3, Hegedűs 11/6, Bencze 8. Csere: Gruda 2, Wittmann 14/3, Jakab P. 2, Pongó Máté 11/3, Kohári, Kovács, Tóth. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Molnár József: “Már az első félidő védekezése se nagyon tetszett, mert bár örültem az 52 dobott pontnak, az 53 kapott nagyon soknak számít. Ezt megbeszéltük az öltözőben, majd kijöttünk, aztán valami miatt behúztuk a fékeket. Ennek az okát nem tudom, a videós elemzést követően talán okosabb leszek. Nyolc perc alatt 6 pontot értünk el, ami nagyon kevés, s engedtük meglógni a Kecskemétet. Foltokban működött csak jól a védekezésünk az egész meccsen, de két alapvető dologban még nagyon sok tanulnivalónk van: ezek pedig az agresszivitás és a kommunikáció. Nagyon gyorsak voltak ugyan az ellenfél hátvédjei, de ez nem lehet probléma, ha agresszívebben védjük a betöréseiket, s többen kommunikálunk, többet segítünk egymásnak. A támadójátékkal sem voltam elégedett, sokkal többet kellene mozgatnunk a labdát, nem elég két-három passz után már a gyűrűre nézni, és dobni. Sajnos hiányzik a gyors labdamozgatás és a játékszer átforgatása egyik oldalról a másikra. Nem mozgattuk meg, fárasztottuk ki eléggé a Kecskemét védőit, így kevesebb igazi helyzet adódott. Ami a két amerikai légióst illeti, nem hagyott bennem mély nyomokat a mai teljesítményük. Sims és Brewer azért töltött olyan sok időt a pályán, mert teszteltük őket, s látni akartam, milyen produkcióra képesek, ha harminc-harmincöt percet kell játszaniuk, illetve mit tudnak a végjátékban…”

Hirdetés

Kommentek

Hírzóna

Kézilabda: újabb spanyol világbajnok költözhet Szegedre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Sajtóhírek szerint a 2018-as nyári átigazolási időszakban játékost cserélhet a BL-címvédő Vardar Szkopje és a MOL-Pick Szeged.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nem ütötte ki a Ceglédet a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Pedig úgy indult a találkozó, hogy nagy verésnek lesz kisgazdája a hazai csapat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Ekkora felújításon még soha nem esett át az újszegedi sportuszoda

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Meg is mutatjuk, hogy néz ki a felújított uszoda!

Tovább olvasom

Aktuál