Közélet

Dugonics téri csúszás – „kihúzták” az első számot: 29 nap

Dugonics téri csúszás – „kihúzták” az első számot: 29 nap

2012. szeptember 18., kedd
Dugonics téri csúszás – „kihúzták” az első számot: 29 nap

Szinte már biztos, hogy egy hónapos csúszással kell számolni a Dugonics téri és Somogyi utcai munkálatoknál. A kivitelező eredetileg plusz 73 napot kérvényezett, a jogi bizottság keddi ülésén 29 napot hagyott jóvá, a végső döntést a közgyűlés hozza majd meg szeptember 28-án.

Már augusztus végén írtunk arról, hogy a Dugonics téri felújításoknál borítékolható a csúszás, a kérdés csak az, hogy mennyi is az annyi, azaz hány napot módosítanak

az átadás határidején.

A kedd délelőtti jogi bizottsági ülés tárgyalta a kivitelező SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. szerződésmódosítási kérelmét, amely eredetileg 73 napra kért halasztást, ebből a műszaki ellenőr és a Szeged Pólus Kft. 29 napot tartott indokoltnak.

Nagy favorit a hibás közműtérkép

Szeged Biopolisz park – Egyetemi városrész közterületeinek rehabilitációja projekthez – amit az egyetem és a város konzorciumban valósít meg – kapcsolódik a Dugonics tér és környékének felújítása. A teljes projekt lezárása 2013. március 1., az egyetem rektori épülete körüli térrekonstrukcióé ezen belül 2012. december 31. Utóbbi időpontot további I.a. és I.b. ütemre osztották. Az I.a. területet (a Somogyi utca – Dugonics tér Északi oldalát)

az eredeti szerződés szerint

2012. október 11-én kellene átadni. A Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság kedden tárgyalt a szerződésmódosítási kérelemről. A kivitelező részéről elhangzott, hogy kábelfektetési problémák merültek fel. A Toldi utcában a Démász szakemberei két helyen is olyan keresztben futó kábeleket találtak, melyek nem szerepeltek a közműtérképen, és addig nem tudták fektetni az új vezetékeket, amíg ezekről a régiekről ki nem derítették, hogy kinek a tulajdonába tartoznak, majd el nem bontották azokat.

Keresztúri Farkas Csaba

, a bizottság jobbikos elnöke némi felhanggal megjegyezte, hogy nagy favorit a szegedi beruházások csúszásainál a hibás közműtérképekre hivatkozni. A testület végül öt igen és az elnök nem szavazatával támogatta a szerződésmódosítást. Ez azt jelenti, hogy ha a szeptember 28-i közgyűlés jóváhagyja a bizottság döntését, akkor 29 nappal tolódik az első szakasz átadásának határideje. A SADE képviselői a testület kérdésére elmondták, elfogadhatónak tartják, és teljesíteni tudják az egy hónappal eltolt határidőre a munkálatok befejezését. Tehát a Dugonics teret és a Somogyi utcát érintő építkezés lezárásának új határideje – a közgyűlési jóváhagyás után – 2012. november 9-e lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.