Kultúra

Újabb Munkácsy-remekműre vadászik Pákh Imre stábja

Újabb Munkácsy-remekműre vadászik Pákh Imre stábja

2012. augusztus 16., csütörtök
Újabb Munkácsy-remekműre vadászik Pákh Imre stábja

Egy nagyméretű, több mint 150 millió forint értékű Munkácsy-festményre vadászik Pákh Imre stábja. A műgyűjtő csapata hónapok óta folytat egyeztetéseket, hogy az alkotás Pákh tulajdonába kerülhessen. A tárgyalások jól haladnak, a megállapodás rövid időn belül létrejöhet, így nyár végén, ősz elején a szegedi Móra Ferenc Múzeumban be is mutathatják a frissen megszerzett alkotást.

A nagyméretű kép nem tanulmányfestmény - ilyen nagyságrendű, ilyen meghatározó jelentőségű remekművet

Pákh Imre

körülbelül háromévente tud csak megszerezni. Folynak az intenzív tárgyalások, a felek az árról egyeztetnek: annyi bizonyos, hogy a kép értéke meghaladja a 150 millió forintot. A Munkácsy-kép tehát rövid időn belül Pákh tulajdonába kerülhet, majd a restaurálási munka elvégzése után minden esély megvan arra, hogy nyár végén, ősz elején a Móra Ferenc Múzeumban látható nagyszabású Munkácsy-kiállításon mutassák be a frissen megszerzett alkotást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.