Írjon nekünk

Rúzs

Vendégváró falatok percek alatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Csöng a telefon, s a vonal túlsó végén valaki belekiabál a kagylóba: „Egy óra múlva ott vagyunk!” A leendő házigazda ilyenkor két dolgot tehet: vagy elmenekül otthonról, vagy pedig körülnéz, milyen különlegességeket lehetne összehozni néhány otthoni alapanyagból. Ha ügyes, ámulhatnak a vendégek. Az alábbi percek alatt „elővarázsolható” falatokkal bizton sikert arathat.

Göngyölt virsli

Hozzávalók:
– 8 pár virsli
– 8 dkg kemény sajt
– 8 vékony szelet baconszalonna

Elkészítése:

A sajtot 8 hosszúkás csíkra vágjuk. A virsliket teljes hosszában a vastagságuk felénél mélyebben bevágjuk, és mindegyik résbe egy-egy sajtcsíkot teszünk. Az így kapott virsliket beletekerjük a szalonnacsíkokra, a végüket fogpiszkálóval összetűzzük, majd forró sütőben 6-8 perc alatt pirosra sütjük. Ha akad néhány kiflink is, csomagoljuk bele őket.

Sajtgolyók

Hozzávalók:
– 10 dkg krémsajt
– 10 dkg vaj
– 15 dkg reszelt sajt
– 3 paradicsom
– 4 ek. tejföl
– 1 csokor metélőhagyma
– 1 csokor petrezselyemzöld
– 1 tk. Pirospaprika
– csipetnyi őrölt szerecsendió
– ízlés szerint: só, fehér bors

Elkészítés:
A sajtokat, vajat, tejfölt összedolgozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és a felaprított metélőhagyma és petrezselyemzöld felét. Az így kapott masszából kis golyókat formálunk, amiket a maradék zöldfűszerbe, illetve őrölt paprikába forgatunk. Az így elkészült sajtgolyókat metélőhagymával, friss zöldségekkel díszítve tálaljuk. Pirítóssal, grissinivel, különböző csipszekkel vagy sós kekszfélékkel tálalva igazi csemege.

Gyümölcsbólé

Hozzávalók:
– 1 kg friss vegyes gyümölcs (lehet mirelit is)
– 1 liter félédes vörösbor
– 4 ek. cukor
– fél kávéskanál fahéj
– pár szegfűszeg
– 1 db citrom
– 1 db narancs
– 0,5 dl triple sec
– 1 üveg pezsgő

Elkészítés:
A gyümölcsökhöz hozzáöntjük a vörösbort, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, naranccsal ízesítjük (aminek bevagdossuk a héját), és felforraljuk. Levesszük a tűzről, bólétálba öntjük, hozzáadjuk a triple secet, majd pezsgővel felengedjük. Hűtőbe téve tároljuk és sok-sok jégkockával szervírozzuk.

Kommentek

Rúzs

Fenséges fürjes finomságok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vitaminban gazdag, alacsony a koleszterin tartalma és a tyúktojásra allergiások is fogyaszthatják. Az üvegbe zárt fürjes finomságok, az első kóstolásnál leginkább a felejthetetlen „akarok még” érzését váltják ki.

Tovább olvasom

Rúzs

Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tarolt a répalé és a répalekvár a Csongrád Megyei Értékek Napján. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket.

Tovább olvasom

Egyetem

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon.

Tovább olvasom

Aktuál