Bulvár

Vendégváró falatok percek alatt

Vendégváró falatok percek alatt

2012. július 15., vasárnap
Vendégváró falatok percek alatt

Csöng a telefon, s a vonal túlsó végén valaki belekiabál a kagylóba: „Egy óra múlva ott vagyunk!” A leendő házigazda ilyenkor két dolgot tehet: vagy elmenekül otthonról, vagy pedig körülnéz, milyen különlegességeket lehetne összehozni néhány otthoni alapanyagból. Ha ügyes, ámulhatnak a vendégek. Az alábbi percek alatt „elővarázsolható” falatokkal bizton sikert arathat.

Göngyölt virsli

Hozzávalók:

- 8 pár virsli - 8 dkg kemény sajt - 8 vékony szelet baconszalonna

Elkészítése:

A sajtot 8 hosszúkás csíkra vágjuk. A virsliket teljes hosszában a vastagságuk felénél mélyebben bevágjuk, és mindegyik résbe egy-egy sajtcsíkot teszünk. Az így kapott virsliket beletekerjük a szalonnacsíkokra, a végüket fogpiszkálóval összetűzzük, majd forró sütőben 6-8 perc alatt pirosra sütjük. Ha akad néhány kiflink is, csomagoljuk bele őket.

Sajtgolyók

Hozzávalók:

- 10 dkg krémsajt - 10 dkg vaj - 15 dkg reszelt sajt - 3 paradicsom - 4 ek. tejföl - 1 csokor metélőhagyma - 1 csokor petrezselyemzöld - 1 tk. Pirospaprika - csipetnyi őrölt szerecsendió - ízlés szerint: só, fehér bors

Elkészítés:

A sajtokat, vajat, tejfölt összedolgozzuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és a felaprított metélőhagyma és petrezselyemzöld felét. Az így kapott masszából kis golyókat formálunk, amiket a maradék zöldfűszerbe, illetve őrölt paprikába forgatunk. Az így elkészült sajtgolyókat metélőhagymával, friss zöldségekkel díszítve tálaljuk. Pirítóssal,

grissinivel

, különböző csipszekkel vagy sós kekszfélékkel tálalva igazi csemege.

Gyümölcsbólé

Hozzávalók:

- 1 kg friss vegyes gyümölcs (lehet mirelit is) - 1 liter félédes vörösbor - 4 ek. cukor - fél kávéskanál fahéj - pár szegfűszeg - 1 db citrom - 1 db narancs - 0,5 dl triple sec - 1 üveg pezsgő

Elkészítés:

A gyümölcsökhöz hozzáöntjük a vörösbort, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, naranccsal ízesítjük (aminek bevagdossuk a héját), és felforraljuk. Levesszük a tűzről, bólétálba öntjük, hozzáadjuk a triple secet, majd pezsgővel felengedjük. Hűtőbe téve tároljuk és sok-sok jégkockával szervírozzuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.