Gazdaság

Kisebb lehet az árleszállítások kínálata

Kisebb lehet az árleszállítások kínálata

2012. július 9., hétfő
Kisebb lehet az árleszállítások kínálata

Megkezdődött a nyári árleszállítás, az akciós kínálat azonban az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint kisebb lehet a kiskereskedők és a fogyasztók lapos pénztárcája miatt - írja a hétfői Napi Gazdaság.

Az árleszállítások súlyának csökkenését elsősorban az üzletekben elköltött pénz mennyisége jelzi. A háztartások ruházati cikkekre a pénzügyi válság előtt mintegy 400 milliárd forintot költöttek, tavaly pedig már csak 386 milliárd forint volt a ruházati piac forgalma. Ez a boltok számának jelentős csökkenésével is társult: öt évvel ezelőtt még csaknem 26 ezer üzlet kínált lábbelit és ruházati terméket, a múlt év végén már kevesebb, mint 23,5 ezer - írja a lap. A piacot erősen befolyásolják a közösségi médiában és az internetes kereskedelemben megjelenő kedvezmények és a csomagküldő szolgálatok is, amelyek kategóriagyilkosként jelennek meg egy-egy kisebb szegmensben. Vagyis, aki akciósan akar vásárolni, annak nem kell megvárnia a nyári vagy év végi árleszállítást, az év minden hónapjában találhat kedvezményes termékeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.