Kultúra

Amatőr költők randevúztak a Horthy-úszóházon + FOTÓK

Amatőr költők randevúztak a Horthy-úszóházon + FOTÓK

2012. július 16., hétfő
Amatőr költők randevúztak a Horthy-úszóházon + FOTÓK

Hangulatos, tiszai környezetben olvastak fel verseket amatőr költők az ötödik Poet-találkozón Szegeden a Horthy Miklós Úszóházon szombat délután.

Immár öt éve működik egy online közösség, a

Kövesdy Márton által

alapított

poet.hu portál

, melyen amatőr költők publikálhatják verseiket, vitázhatnak róluk, beszélgethetnek a költészetről, írhatnak blogot. De a poéták nem csak az interneten találkoznak egymással, Szegeden rendszeresen szerveznek találkozókat. Most az ötéves jubileumot ünnepelték meg rímek között a Tisza partján. „Már ötödik alkalommal szerveztük meg a szegedi Poet-találkozót. Nemcsak a környékről, hanem a határon túlról, Erdélyből is érkeztek hozzánk. A Poet.hu weboldalunk 5. éves, ezért kiadtunk egy antológiát, ami ennek az időszaknak a keretmetszete” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak

Jagos István Róbert

, aki az e körből alakult Dél-alföldi Művészeti Kör elnöke. Megtudtuk: több mint 70 ezer vers van fönn a portálon tízezer szerzőtől. „Erre az oldalra bárki feltehet verset, egy a lényeg, hogy politikamentesek maradjunk. Nem szűrjük az alkotásokat, mert ezt egy szubjektív dolognak tartjuk. Az antológiába azonban már én válogattam verseket, de figyelembe vettem a poet.hu toplistáját is” – így az elnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.