Bulvár

A hét receptje: csőben sült ratatouille

A hét receptje: csőben sült ratatouille

2012. július 5., csütörtök
A hét receptje: csőben sült ratatouille

Ha nyár, akkor lecsó! S a lecsót számtalan változatban elkészíthetjük. Kísérletezzünk bátran, s próbáljuk ki a ratatouille-t, mely a francia konyhából indult hódító útjára.

Egyéni ízlés szerint módosíthatunk összetételén, a lényeg, hogy minél többféle friss zöldségből, sok fokagymával és kakukkfűvel készüljön a ragu. Ha pedig nincs kedvünk ebben a kánikulában a tűzhely mellett álldogálni, készítsük el csőben sült változatát.

Csőben sült ratatouille

Hozzávalók:

- 1 nagyobb padlizsán - 25 dkg hagyma - 25 dkg cukkini - 1-1 sárga és piros húsú paprika - 3 paradicsom - 4 ek. olíva olaj - 2-3 gerezd fokhagyma - 1 ág kakukkfű (lehet szárított is) - 1 babérlevél - ízlés szerint: só, bors - tetejére: 25 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A megmosott, hosszában félbevágott padlizsánt fölszeleteljük, jól besózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. A megtisztított hagymát kockákra vágjuk, a megmosott cukkinit felszeleteljük, a megmosott és kicsumázott paprikákat feldaraboljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, a zöld részt kivágjuk és a húsát felaprítjuk. Serpenyőben felforrósított olajban sárgára pirítjuk a hagymát és a szétnyomkodott fokhagymát. A cukkinit, a paprikát és a padlizsánt a serpenyőbe téve kis ideig együtt pároljuk, majd borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a durvára vágott kakukkfüvet és a babérlevelet, és az egészet lapos, kizsírozott tűzálló tálba töltjük. Az így elkészített fogást 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben , esetleg alufóliával lefedve kb. 30 percig pároljuk. Az utolsó 5 percben, a fóliát levéve, sajttal megszórva sütjük tovább az ételt. Forrón, önálló ételként, franciakenyérrel kínáljuk, de különböző sült húsok, grill ételek mellé is kitűnő, ízletes köret.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.