Bulvár

Több épület kigyulladt villámcsapás miatt szombat éjszaka

Több épület kigyulladt villámcsapás miatt szombat éjszaka

2012. június 10., vasárnap
Több épület kigyulladt villámcsapás miatt szombat éjszaka

Villámcsapások miatt több épület kigyulladt a szombat éjszakai viharban, de személyi sérülés sehol nem történt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Petróczi Tímea

elmondta: országszerte 21 esetben kellett a tűzoltóknak kivonulniuk, ami nem számít rendkívülinek. A kidőlt fák és letört ágak nem okoztak komoly problémát, ugyanakkor a villámcsapások miatt több helyen tűz ütött ki. Budapest III. kerületében egy háromszintes épület teteje kapott lángra, Ecseren egy ház tetőszerkezete égett, Balmazújvárosban pedig egy birkahodály semmisült meg teljesen a tűzben. A mintegy 300 birkát még időben sikerült kimenteni - tette hozzá a szóvivő. Beszámolt arról is, hogy Pilisszentivánon egy gázórába csapott villám; itt a tűzoltók és a gázszolgáltató beavatkozására is szükség volt. A veszélyelhárítás idejére a ház öt lakójának el kellett hagynia az otthonát. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete pedig arról tájékoztatta az MTI-t, hogy leégett egy nádfedeles épület szombat éjszaka Balatongyörökön, miután a viharban villám csapott a háztetőbe; személyi sérülés itt sem történt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután 3 órától adott ki másodfokú riasztást 18 megye 145 kistérségére a várható heves zivatarok miatt; a szolgálat a riasztást nem sokkal vasárnap hajnali 4 óra előtt vonta vissza.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.