Közélet

Kormányszóvivői Iroda: alaptalanul vádaskodik az LMP

Kormányszóvivői Iroda: alaptalanul vádaskodik az LMP

2012. június 30., szombat
Kormányszóvivői Iroda: alaptalanul vádaskodik az LMP

Alaptalanul vádaskodik és valótlanságokkal mozgósít az LMP, a Szolidaritás és a 4K! - közölte az MTI-vel szombaton a Kormányszóvivői Iroda, hangsúlyozva, hogy a kormány elkötelezett a családokat és a dolgozni vágyókat támogató új munka törvénykönyve, a családokat és vállalkozásokat támogató adópolitika és egy kiszámítható költségvetés megvalósulása mellett.

Az LMP, a Szolidaritás és a Negyedik Köztársaság (4K!) a vasárnap életbe lépő munka törvénykönyve és a sárgacsekk-adó ellen tiltakozott szombaton Budapesten. Egy iratmegsemmisítővel vágták szét a munka törvénykönyvét és a mintegy 100 résztvevő sárga csekkekkel ragasztgatta tele a Nemzetgazdasági Minisztérium bejáratát. "Az egykulcsos, arányos adórendszer a középosztály erősítése érdekében került bevezetésre" - írta a Kormányszóvivői Iroda, hozzátéve, hogy a kormány nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a munkát terhelő adók súlya tovább csökkenjen, a közvetett, fogyasztási és forgalmi típusú adók súlya pedig növekedjen. A három új adónem (tranzakciós, távközlési és biztosítási) bevezetésével a kormány hosszú távon fenntarthatóvá teszi a költségvetés bevételi oldalának stabilitását - fűzték hozzá. "A kormány mindig az állampolgárokat szolgálta, nem pedig valamilyen egyéni részérdek szolgálatába állította az ország erőforrásait." Ha bárki - akár az LMP, akár a Szolidaritás, akár a 4K! - úgy látja, hogy bármely cég, személy kapcsán bűncselekmény elkövetésére utaló jelek merülnek fel, akkor tegye meg a szükséges jogi lépéseket - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.