Bulvár

Könnyű nyári vacsora percek alatt

Könnyű nyári vacsora percek alatt

2012. június 20., szerda
Könnyű nyári vacsora percek alatt

Ha egy tikkasztó nyári nap után valami igazán könnyű, de tartalmas finomságra vágyunk, a póréhagymaleves biztosan nyerő. Estére sem terheli a gyomrot, és pillanatok alatt elkészíthetjük. Ráadásul pár forintból elkészíthetjük vacsoránkat. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

- 4 nagyobb szál póréhagyma - 5 dkg vaj vagy margarin - egy nagy kupa tejföl - 2 púpozott evőkanál liszt - ízlés szerint: ételízesítő, bors - feltétként: pirítós, sajt

Elkészítése:

A póréhagymát felkarikázzuk és a vajban/margarinban kicsit megdinszteljük. Felengedjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, és megfűszerezzük az ételízesítővel, és a borssal. Míg szépen felforr, kikeverjük a lisztet, a tejfölt egy kis vízzel, és a leveshez öntjük. Néhány percig még kis lángon kavargatva főzzük, illetve ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk. Az elkészült levest tányérkákba kanalazzuk és reszelt sajtos pirítóssal, abonettel kínáljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.