Egyetem

Innovatív vállalkozásokat és feltalálókat keresnek

Innovatív vállalkozásokat és feltalálókat keresnek

2012. június 4., hétfő
Innovatív vállalkozásokat és feltalálókat keresnek

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottságának elnöksége a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával idén is meghirdeti innovációs díj pályázatát.

A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Területi Bizottságának elnöksége együttműködve a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád Megye Kereskedelmi és Iparkamarái) és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE.-vel idén is pályázatot hirdet a dél-alföldi régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében. Pályázni lehet bármely (a) új, (b) saját feltalálói tevékenységen alapuló, (c) iparilag alkalmazható és (d) piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel. A fent nevezett szervezetek képviselőiből álló szakmai kuratórium innovációs díjjal jutalmazza a három megye területéről a Szegedi Akadémiai Bizottsághoz 2012. szeptember 30.-ig beérkezett pályamunkákat. Az elbírálás határideje 2012. október 30. Az eredmények kihirdetésére, a díjazott pályamunkák szakmai bemutatására 2012 novemberében a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából, a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában (6720 Szeged, Somogyi u. 7.) kerül sor. A kuratórium döntéseinek előkészítését Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség KhE. szakmai tanácsaival segíti. A pályázattal kapcsolatos információk az

MTA SZAB honlapján megtalálhatók ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.