Közélet

Felszabadítaná a Jobbik az önkormányzat privát parkolóit + FOTÓK

Felszabadítaná a Jobbik az önkormányzat privát parkolóit + FOTÓK

2012. június 14., csütörtök
Felszabadítaná a Jobbik az önkormányzat privát parkolóit + FOTÓK

A Jobbik egyéni indítványban kezdeményezi: a szegedi belváros egyre rosszabb parkolási helyzetén úgy enyhítsenek, hogy szabadítsák fel az önkormányzati parkolóhelyeket a Feketesas és a Kiss Ernő utcában. Csütörtöki ülésén a városüzemeltetési bizottság nem támogatta a javaslatot, ahogy a jegyző sem.

A párt önkormányzati képviselőjének,

Keresztúri Farkas Csabának

egyéni indítványával kapcsolatban

Barta Sándor

, a városüzemeltetési bizottság jobbikos delegáltja fejtette ki álláspontját a Jobbik szegedi szákházában. Mint mondta, a belváros parkolási lehetőségei vészesen csökkenek, miközben a 2007-es városfejlesztési koncepció egyértelművé teszi, hogy az önkormányzatnak gondoskodnia kell a centrumba érkező autók elhelyezéséről, például a kiskörúton pakolózónák létrehozásával.

„Eljutottunk odáig, hogy ma a belvárosban lakók több parkolóbérletet váltanak, mint ahány hely van valójában. Ezért lenne példaértékű lépés, ha az önkormányzat önmagán mutatná meg, hogy hajlandó érdemben foglalkozni a problémával, és felszabadítja a Feketesas és a Kiss Ernő utcában a hivatal számára fenntartott és lefoglalt parkolókat. Ez lehetne az első lépések egyike a 2007-es koncepcióban megfogalmazott célok felé. A felszabadított parkolók helyett a város saját tulajdonában lévő Arany János utcai parkolóházat használhatnák az önkormányzat alkalmazottai, ami két sarokra van a városházától” – érvelt a Barta, elmondva, hogy sajnos a testületi ülésen sem a bizottság maga, sem pedig az ott megjelent címzetes főjegyző,

Mózes Ervin

nem támogatta az indítványt. „A tisztségviselő indoklásának gerince az volt, hogy a bíróság és a kormányhivatal előtt is lefoglalt parkolók vannak, kezdjék ott el a felszabadítást, egyébként is a dolgozók a parkolóhelyek egyharmadát használják csak, különben pedig ez az ügy polgármesteri hatáskör, aki kétkereszteződésnyi távolságon belül maga rendelkezhet a parkolóhelyek felszabadításáról, lefoglalásáról” – mondta el a jobbikos bizottsági tag. Kiemelte viszont, hogy az indítvány sorsától függetlenül kezdeményezni fogják a város teljes parkolási és rakodási rendszerének felülvizsgálatát. Utóbbira a politikus elmondása szerint többek közt azért is van szükség, mert számos helyen nem indokolt 0-tól 24 óráig fenntartani a rakodóhelyeket, miközben naponta csak egy-két órát használják azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.