Egyetem

A NAT részévé vált a tízujjas gépelés

A NAT részévé vált a tízujjas gépelés

2012. június 22., péntek
A NAT részévé vált a tízujjas gépelés

A Nemzeti alaptanterv (NAT) részévé vált a tízujjas gépelés oktatása, amit a Fidesz infokommunikációs munkacsoportja és a Fidelitas javasolt a törvénytervezet előkészítő szakaszában - közölte a munkacsoport pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az új NAT informatika műveltségi területének közműveltségi tartalmai közé beépült passzus értelmében bármely iskola dönthet úgy, hogy tanóra keretein belül 5-8. osztályig oktatják a diákoknak a tízujjas gépírást, azaz a vakon gépelést. A munkacsoport azt írta: a tízujjas gépírás hatékonyabb jövőbeni munkavégzést, előnyösebb munkaerő-piaci pozíciót is jelenthet a legtöbb munkavállaló számára. Véleményük szerint a jövőbeni magyar közoktatásnak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a modern technológiák használatához szükséges ismeretek és kompetenciák fejlesztésére, ennek érdekében a munkacsoport további szakmai javaslatokkal fog élni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.