Írjon nekünk

Bulvár

Modern úszóház, és nem „diszkóhajó” lesz az átkeresztelt Békéből + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illestibor.jpg

Megjelent:

A szegedi Tisza-partra alig egy hónapja költözött ki a megújult Béke úszóház. A szokatlan formájú, modern felépítménybe hol diszkót, hol csak egy új zajforrást képzeltek bele az arra járók. Portálunk felkereste a tulajdonosokat, akik készséggel beszéltek terveikről, melyekből a folyópart és a város egy új látványossága körvonalazódott ki.

Alig másfél hónapja, hogy a teljesen újjáépült úszóház ismét kikötött a régi helyén. A part felől ugyan nem sokat látni még, de lázas munka folyik a „fedélzeten”, miközben a városlakók egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak az úszóház felé.

Diszkó már van elég a városban, és azokat sem lehet megtölteni, de itt vannak az úszóházak, ahol létezik egy negyven éve a vízi életet elkezdő társadalom. A fiataloknak viszont nincs egy olyan hely, ahol a víz közelsége mellett a város gyönyörű látványa fogadná őket – fogalmazott az úszóházat üzemeltető Tisza Dokk Kft. egyik tulajdonosa elmondva azt is, hogy talán sokáig „Béke”-ként emlegethetik majd őket, de a tulajdonosok a 2012-es trendbe illeszkedve keresztelték át úszóházukat. Az új generációval egy teljesen újfajta vízi életet szeretnének megkedveltetni: a napi kávézást, a baráti kártyázást, a divatbemutatókat, a színielőadásokat, a közös meccsnézést, és mindezt úgy, hogy közben a jó levegő, a folyó karnyújtásnyira van tőlük.

Tíz-húsz éve teljesen mások voltak a szokások, melyek talán egy kicsit zárttá teszik a többi úszóházat. A Tisza DOKK pedig már az új kor kívánalmainak, de egyben minden korosztálynak szeretne egy másfajta vízközeli élményt nyújtani. Ide bárki betérhet majd, sőt a folyó melletti napozás, tusolás is lehetséges lesz.

Hajósklub, bisztró és pecázás

Az úszóház kikötőrészén már számos csónakot és motoros hajót lehet látni. Itt nem is a mennyiség vagy épp a minőség dominál majd, hanem egy igazi baráti társaságot, egyfajta hajósklubot szeretnének kialakítani, sőt a pecások is megtalálják majd a megfelelő helyet, és szinte a Tisza közepéből húzhatják ki a zsákmányukat. Mediterrán jellegű konyha is várja a betérőket – mely a hagyományos értelemben vett bisztrónál magasabb fokozatú, de az étteremnél lazább lesz –, a modern kor könnyű ételeivel, salátákkal, grillekkel, többféle olasz pennével és az elmaradhatatlan halászlével.

Megtudtuk azt is, hogy lehetőség lesz a saját grillezésre, főzőcskézésre, sütögetésre, bográcsozásra, születésnapok, névnapok, esküvők, bankettek megrendezésére is felkészült a hely. Akár egy üzleti találkozó, egy baráti összejövetel is megtartható majd a fedélzeten, miközben a Tisza öleli körül a folyó felé szinte nyitott belső teret. A tulajdonosok szeretnék, ha a folyóparton zajló városi rendezvényekbe is szervesen bekapcsolódhatna az úszóház, például az államalapítás ünnepén a fedélzetről csodálatos látvány lehet a tűzijáték, de a halászléfesztivál programsorához is csatlakoznának.

Sajtótájékoztató, divatbemutató és színház a folyón

Látogatásunkkor tapasztalhattuk, a belső teret úgy alakították ki, hogy lehetőséget nyújtson akár egy sajtótájékoztató vagy egy üzleti megbeszélés megtartására úgy, hogy a résztvevők a természethez közel, de mégis a belvárosban érezhessék magukat. Külön VIP szoba várja az üzleti-családi-baráti programra érkezőket. Itt a „fal” rácsos kialakítása is a nyitottságot, a természet közelségét, de ugyanakkor a diszkrét elvonulást nyújtja. A hajókikötő pedig szinte kínálja magát egy-egy divatbemutató kifutójául, melyet akár a partról is bárki megtekinthet, a tágas belső térben pedig színházi előadások is helyet kaphatnak. Alkalmanként neves bárzongoristák játékának hangját viszi majd a víz, miközben a vendégek Szeged egyik legszebb naplementéjét élvezhetik.

Sokunknak a Tisza-part lépcsősora egyet jelent az állandó szeméttel, az üvegtörmelékkel. Az üzemeltetők nemcsak a hajóhíd környékét, hanem a part közeli részét is tisztán fogják tartani, hiszen a vendégeket kulturált, tiszta környezettel is szeretnék mind nagyobb számban idecsábítani.

Nyitás június közepén – 2012 a próba éve

Ottjártunkkor a konyharész kialakítása, a gépészeti szerelések folytak, és lassan kialakult már a belső tér. A tulajdonosok hamarosan igényes bútorokkal, pamlagokkal, asztalokkal, növényekkel teszik még otthonosabbá az úszóházat. Rengeteg időpontot lekötöttek már a Tisza Dokknál, újabb és újabb ötletekkel keresik meg az úszóházat, melyeket igyekeznek beépíteni a programkínálatba. A tulajdonos kiemelte, hogy nem terveznek négy évszakosra az úszóházat, ezért csak októberig lesznek majd nyitva. Elmondták, hogy a munkánk igazából majd jövőre érik be. A nyitás a tervek szerint június közepén várható.

Kommentek

Bulvár

Hatalmas bulit csaptak Balázsék a Dóm téren

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illestibor.jpg

Megjelent:

Csípős beszólásokkal tarkított, hanghibában és játékokban gazdag volt a Rádió1 szegedi kitelepülése.

Tovább olvasom

Bulvár

A szegedi Nagy Péter tizenharmadszor is bajnok lehet

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illestibor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegedi ólomsúlyú biztos esélyese kategóriájának. Hajrá!

Tovább olvasom

Bulvár

Szegedi marketing ügynökség az ország legjobbjai között

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szma/stab/illestibor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Marketing Store Kft. beadott munkái alapján 4 kategóriában, összesen 5 Marketing Gyémánt díjat kapott.

Tovább olvasom

Aktuál