Rúzs

Mennyei vaníliás-epres torta

Mennyei vaníliás-epres torta

2012. május 31., csütörtök
Mennyei vaníliás-epres torta

Mennyeien édes, tavasziasan friss – ismerős ízeivel az eper minden évben kellemes meglepetés! Jégbe hűtve, porcukorral meghintve önmagában is ízletes, de szívesen fogadja más ínycsiklandozó aromák társaságát.

Az illatos, lédús, a szájban szinte magától elomló piros szemek frissen a legfinomabbak – éppen ezért használjuk ki minél alaposabban a rövid szezont! Az élvezetekhez egy klasszikus recepttel járulunk hozzá.

Vaníliás epertorta

Hozzávalók:

Tortához:

- 3 tojás - 6 kanál cukor - 6 kanál olaj - 6 kanál rétesliszt - pici sütőpor

Tetejére:

- 1 cs. vanília puding - 0,5 l tej - apró eperszemek - 1 tasak tortazselé

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kanalanként illetve egyenként adjuk hozzá folytonos keverés mellett a cukrot, tojássárgákat és az olajat. Majd óvatosan - ezt már fakanállal, nem géppel- hozzákeverjük a sütőporral elkevert réteslisztet. Zsírozott, lisztezett gyümölcstorta formába tesszük és előmelegített sütőben magas hőfokon (7-es) 8-9 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, tetejére tesszük az időközben elkészített és lehűtött vanília pudingot, majd a az apró, esetleg félbe vágott eperszemeket. Végül a tetejét tortazselével bevonjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.