Közélet

Amerikai kitüntetést kapott a Kósa Ádám siket EP-képviselő

Amerikai kitüntetést kapott a Kósa Ádám siket EP-képviselő

2012. május 9., szerda
Amerikai kitüntetést kapott a Kósa Ádám siket EP-képviselő

A DeafNation, az Egyesült Államok legnagyobb hallássérülteknek szolgáltató, napi kétmilliós látogatottsággal bíró online felülete politika kategóriában idén Kósa Ádámnak ítélte magas rangú díját, az úgynevezett "DeafNation Inspiration Award"-ot - közölték szerdán Brüsszelben.

A rangos elismerést a fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő olyan hallássérült közéleti személyekkel együtt veheti át, mint például a világ egyetlen siketeket oktató egyetemének, a Gallaudet Egyetemnek a rektora vagy Róma egyik legelegánsabb szállodájának, a Hassler Hotelnek a siket igazgatója. A DeafNation célja, hogy ezzel példaképeket állítsanak a hallássérültek elé, inspirálják őket, és tudatosítsák bennük: elkötelezettséggel, a munka és az ügy iránti alázattal el lehet érni sikereket. A DeafNation Inspiration Award díjazottjai mind a hallássérültek közösségének érdekeiért dolgoztak. Hét különböző kategóriában a DeafNation nézői javasolhattak jelölteket a díjakra. "A díj odaítélése meglepett, mert európai parlamenti képviselőként elsősorban az európai polgárokért dolgozom – így különösen jólesik, hogy az Egyesült Államokban is ismerik és elismerik munkámat. A kitüntetés utólag megerősít abban, hogy érdemes ezekért a célokért dolgoznom" - nyilatkozott a díj odaítélésének hírére

Kósa Ádám

. A néppárti politikus legfőbb célja, hogy mind a magyar, mind pedig az európai fogyatékossággal élők közössége számára a társadalmi befogadás minél teljesebb körű legyen. A díjat idén július végén adják át a világ legnagyobb, hallássérülteknek szóló találkozóján, a DeafNation Expón, az egyesült államokbeli Las Vegasban, ahova a világ minden tájáról 30 ezer siketet várnak a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.